Welk dekbedovertrek is het beste voor een dons dekbed?

Welk dekbedovertrek is het beste voor een dons dekbed?

timalux

Een goede nachtrust is onmisbaar voor onze gezondheid. Het type dekbed (gelet op de vulling), dat wordt gebruikt is één van de belangrijkste factoren die onze slaapkwaliteit beïnvloeden. Dekbedden gevuld met dons behoren tot de meest geliefde keuze, omdat deze vulling optimaal ventilerend is en ook isolerende werking heeft. Daarbij heeft een dons dekbed ook volume en voelt het licht aan.

Maar om optimaal te profiteren van de voordelen van een dons dekbed, is het van belang om het te combineren met het juiste dekbedovertrek. Dons dekbedden staan bekend om hun ademende (ventilerende) eigenschappen en de mogelijkheid om warmte vast te houden (isolatie) zonder dat ze te zwaar aanvoelen.

 Bij een dons dekbed gaat de voorkeur uit naar een dekbed van een katoen weving:

  • Katoenen dekbedovertrek: Een dekbed overtrek, gemaakt van katoen is een prima keuze. Deze stof is ademend en kan goed vocht opnemen, zo werkt het goed samen met het dons dekbed.
  • Katoen/satijn dekbedovertrek: Deze stof heeft onze voorkeur. Het is tevens gemaakt van katoen, maar net naders geweven. Hierdoor valt het soepeler, droogt het snelle ren heeft een subtiele glans.
  • Flanel katoen dekbedovertrek: Flanel, mits gemaakt van katoen is ook een goede keuze. Deze overtrek zijn door het opgeruwde oppervlak zachter en warmer, heerlijk voor de winter!

De weving standaard katoen is sterk, vochtregulerend en geschikt voor het hele jaar. Op zoek naar een luxer dekbedovertrek, dat ook heel geschikt is bij transpireren dan is katoen/satijn een juiste keuze, deze weving heeft een subtiele glans en valt soepel. Voor de koude winternachten is er het zachte katoen/flanel. Dit is opgeruwd katoen en is hierdoor zachter en warmer, heerlijk in de winter.

Een dekbedovertrek heeft ook een beschermende functie voor uw kostbare dons dekbed. Het voorkomt, dat vuil en allergenen het dekbed binnendringen, waardoor uw slaapomgeving hygiënisch en gezond blijft. Regelmatig wassen van het dekbedovertrek is tenslotte gemakkelijker dan het reinigen van het hele dons dekbed. Timalux adviseert naast het gebruik van een dekbedovertrek uw dons dekbed ook regelmatig te luchten, maar dit niet in de volle zon te doen. Ook uw slaapkamer regelmatig luchten geeft een bijdrage aan behoud van kwaliteit van uw dons dekbed.

Het kiezen van het juiste dekbedovertrek voor uw dons dekbed is essentieel voor een goede nachtrust en de algehele sfeer van uw slaapkamer. Investeer dus in kwaliteit en stijl. Geniet van het comfort en de luxe die een dons dekbed met het juiste dekbedovertrek te bieden heeft. U zult versteld staan van het verschil, dat het kan maken in uw slaapervaring.

 

Timalux is dé dons dekbedden specialist! Bekijk hier ons assortiment dons dekbedden

timalux.

Terug naar blog