Wat is een NOMITE® label?

Wat is een NOMITE® label?

Veel dons dekbedden hebben een Nomite® keurmerk, maar wat betekent dat eigenlijk? Het Nomite® keurmerk geeft aan, dat een donzen dekbed geschikt is voor mensen met een huisstofmijt allergie of luchtwegproblemen. Het label is in het leven geroepen voor kussens en dekbedden gevuld met dons en/of veren.

Het Nomite® label wordt toegekend aan dons dekbedden die anti allergisch zijn bevonden d.m.v. tests en daarmee geschikt zijn voor mensen met een huisstofmijt allergie of luchtwegproblemen.

Huisstofmijt

Het is een feit dat in ieder huishouden huisstofmijten leven, deze hebben namelijk dezelfde leefomgeving behoeften als de mens. Als je allergisch bent voor huisstofmijt dan ben je allergisch voor de uitwerpselen en niet voor de mijt zelf. Je krijgt hier pas last van in een hogere concentratie en hoe hoger deze concentratie hoe erger de klachten. Het hebben van een kleed of tapijt op de slaapkamer wordt niet aangeraden daar de mijt zich daarin kan verzamelen. De slaapkamer regelmatig stofzuigen helpt om de hoeveelheid mijt onder controle te houden.

Droog slaapklimaat in het dons dekbed

Dons is van nature al geen prettige leefomgeving voor de mijt daar het nooit klam en broeierig wordt, iets waar de mijt veel waarde aan hecht wat leefomgeving betreft. Samen met een tijk die zo dicht geweven is (dus een Nomite® label heeft), dat het de mijt niet doorlaat is een dons dekbed dus zeker geschikt voor mensen met een allergie.

Klik hier om naar de officiële site te gaan van Nomite®.

Conclusie

Donzen dekbedden met een Nomite® label zijn dus prima geschikt en laten mensen met een huisstofmijt allergie ook genieten van de voordelen van het slapen onder een rijkelijk gevuld dons dekbed. Je bent dus zeker niet afhankelijk van synthetische dekbedden. Wij kunnen het zeker aanraden, want wat slaapcomfort betreft, gaat er niets boven dons!

Bij Timalux hebben álle dons gevulde dekbedden het Nomite® keurmerk en zijn dus allen geschikt bij huisstofmijt allergie. Timalux heeft een ruim assortiment ganzendons én eendendons dekbedden en hebben een perfecte prijs kwaliteitsverhouding.

Kijk hier voor de dons dekbedden van Timalux mét Nomite® keurmerk en dus anti allergisch.

Timalux is een beddengoed webshop met meer dan 10 jaar ervaring online. Timalux heeft het 'Webshop Keurmerk' en is daarmee een betrouwbaar adres voor al je beddengoed. Het aanbod varieert van 4 seizoenen dekbedden, enkele dekbedden tot zomerdekbedden en van hoofdkussens, hoeslakens tot dekbedovertrekken van allerlei merken en voor ieder budget. 

www.timalux.nl

 timalux
Terug naar blog