Wat is NOMITE? Uitleg NOMITE label – Timalux

Gratis Janzen Douchegel bij iedere bestelling vanaf €199. Nog €199.00 te gaan... Op = Op

✔ Gratis thuis vanaf €39,95 in NL & BE

✔ Expert in bedtextiel en Dons Specialist

✔ Ma-Vrij voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden

✔ Minimaal 3 jaar garantie

Het Nomite® label wordt toegekend aan dons dekbedden die anti allergisch zijn bevonden dmv tests en daarmee geschikt is voor mensen met een huisstofmijt allergie of luchtweg problemen.

 

Veel dons dekbedden hebben een NOMITE-keurmerk, maar wat betekent dat eigenlijk? Het NOMITE-keurmerk geeft aan dat een donzen dekbed geschikt is voor mensen met een huisstofmijt allergie. Het label is in het leven geroepen voor kussens en dekbedden gevuld met dons en/of veren.

Huisstofmijt

Het is een feit dat in ieder huishouden huisstofmijten leven, deze hebben namelijk dezelfde leefomgeving behoeften als de mens. Als u allergisch bent voor huisstofmijt bent u allergisch voor de uitwerpselen en niet voor de mijt zelf. U krijgt hier pas last van in hoge concentratie en hoe hoger deze concentratie hoe erger de klachten. Het hebben van een kleed of tapijt op de slaapkamer wordt niet aangeraden daar de mijt zich daarin kan verzamelen. Ook de slaapkamer regelmatig stofzuigen helpt om de hoeveelheid mijt onder controle te houden. 

 

Droog klimaat in het dons dekbed

Dons is van nature al geen prettige leefomgeving voor de mijt daar het nooit klam en broeierig wordt, iets waar de mijt veel waarde aan hecht wat leef omgeveing betreft. Samen met een tijk die zo dicht geweven is dat het de mijt niet doorlaat is een dons dekbed met het NOMITE label dus zeker geschikt voor mensen met een allergie. 

Kijk op de site van NOMITE voor meer informatie over dit keurmerk

Conclusie

Donzen dekbedden met een NOMITE-label zijn dus prima geschikt en laten mensen met een huisstofmijt allergie ook genieten van de voordelen van het slapen onder een dons gevuld dekbed. U bent dus zeker niet afhankelijk van synthetische dekbedden. Wij kunnen het zeker aanraden, want wat slaapcomfort betreft, gaat er niets boven dons!

Bij Timalux hebben álle dons gevulde dekbedden het Nomite® keurmerk en zijn dus allen geschikt bij huisstofmijt allergie. Timalux heeft een ruim assortiment ganzen en eendendons dekbedden en heeft een perfecte prijs kwaliteits verhouden. 

Kijk hier voor de dons dekbedden van Timalux mét Nomite® keurmerk en dus anti allergisch

 

Timalux is een beddengoed webshop met meer dan 10 jaar ervaring online. Timalux heeft het Webshop Keurmerk en is daarmee een betrouwbaar adres voor al uw beddengoed. Het aanbod varieert van 4 seizoenen dekbedden, enkele dekbedden en hoofdkussen tot hoeslakens en dekbedovertrekken van allerlei merken en voor ieder budget. 

Timalux

Populaire Blogs

Black Friday = Korting op uw dekbed!

Black Friday = Korting op uw dekbed!

Black Friday, een enorme hype, overgewaaid uit Amerika en iets waar we tegenwoordig allemaal aan meedoen, dus zelfs op uw...

Dekbed met Kameelhaar

Dekbed met Kameelhaar

Timalux Kameelhaar dekbedden! Het klinkt voor de meeste mensen vreemd, een dekbed met kameelhaar… Maar na enige uitleg is deze...

Welk dekbed tijdens de overgang?

Welk dekbed tijdens de overgang?

Dekbed voor tijdens de overgang De overgang, voor bijna alle vrouwen een onvermijdelijke periode in het leven. Niet de meest...