Welk dekbed voor de winter?

Welk dekbed voor de winter?

 

Zoek je het perfecte dekbed voor de winter? Lees dan snel verder voor onze tips!

In de winter wil je natuurlijk snel lekker warm zijn in bed. En als je eenmaal warm bent, is het fijn als die warmte gelijk blijft. Dat kan soms lastig zijn, omdat je lichaamstemperatuur 's nachts verandert. Het laagste punt bereik je in je diepe slaap en tegen de ochtend is het weer wat hoger. Een goed dekbed moet met deze schommelingen om kunnen gaan. Zo val je makkelijker in slaap en blijf je de hele nacht lekker slapen.

Iedereen is anders en heeft een andere lichaamstemperatuur. Misschien heb jij in oktober al behoefte aan een winterdekbed, terwijl je partner nog onder een zomerdekbed slaapt. Het kan daarom slim zijn om ieder een eigen dekbed te kiezen. Zo vind je precies wat jij prettig vindt qua warmte, vulling en tijk.

Er zijn verschillende soorten winterdekbedden:

  1. 4 seizoenen dekbedden: Deze bestaan uit 2 delen die je aan elkaar kunt maken voor de winter. Je kunt ze ook los gebruiken als herfst- en zomerdekbed. Handig en voordelig!
  2. Enkel dekbed: Dit is één deel, vaak met warmteklasse 2 of 3, perfect voor de koudere maanden.

Je kunt kiezen uit verschillende vullingen en tijken. De meest voorkomende winterdekbedden zijn:

Gebruik onze filters om het beste dekbed voor jou te vinden. Heb je advies nodig? Bel ons gerust. We helpen je graag bij het vinden van jouw ideale winterdekbed!

www.timalux.nl

timalux

Terug naar blog