Wat is een Jersey hoeslaken? Stretch hoeslakens, toppers en meer bij Timalux.com

✔ Gratis thuis vanaf €39,95 in NL & BE

✔ Expert in bedtextiel en Dons Specialist

✔ Voor 16:00 besteld morgen in huis

✔ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

✔ Minimaal 3 jaar garantie

Wat is een Jersey hoeslaken? Stretch hoeslakens en meer...

In onze webshop vind u vele verschillende typen hoeslakens. Maar welk hoeslaken heeft u nodig? Dit hangt af van het type bed, maar ook van uw persoonlijke voorkeur.

 

Allereerst is het belangrijk dat u de maten van je matras(sen) weet. Er zijn verschillende hoogte, lengte en breedtematen. Hieronder een overzicht van de meest gangbare hoeslaken maten:

 

Breedte x Lengte x  Hoogte

  • 70cm x 200cm x 30cm
  • 80cm x 200cm x 30cm
  • 90cm x 200cm x 30cm
  • 140cm x 200cm x 30cm
  • 160cm x 200cm x 30cm
  • 180cm x 200cm x 30cm

Een hoeslaken met een hoogte maat past om een matras van 18 tot 22 cm hoog.

 

Voor mensen die langer zijn dan 1,85m bestaan er extra lange matrassen van 210cm of 220cm. Ook zijn er extra hoge/dikke matrassen verkrijgbaar van 22 cm of hoger. Dit zijn vaak boxspring matrassen of een gewoon matras met een topper erop. Voor deze hoogte heb je een hoeslaken met een hoekhoogte van 40 cm nodig. Tot slot is er nog de topper (of: topper matras). Deze wordt gebruikt op een boxspring bed of op een normaal matras en is ca. 10 cm tot 12 cm hoog. U kunt hier een apart hoeslaken voor gebruiken. Deze hoeslakens worden 'topper hoeslakens' genoemd.

Bekijk hier onze topper hoeslakens.

 

Nu u de maat weet, is de volgende vraag: wilt u een stretch (elastisch) hoeslaken of niet. Staat er ‘Jersey’ in de productomschrijving, dan gaat het om een stretch hoeslaken. Een ‘gewoon’ katoenen hoeslaken is niet elastisch en wat gladder van structuur, maar heeft wel elastische randen, waardoor u hem eenvoudig om uw matras kunt doen.


Dan is er nog het molton hoeslaken. Dit is een hoeslaken dat je normaliter ónder het normale hoeslaken doet. Een molton zorgt voor een extra comfortabel gevoel en zorgt ervoor dat uw matras langer schoon en fris blijft.

Lees onze blog over het molton hoeslaken.

 

Tot slot is er nog een variatie: de Split Topper. Dit is een hoeslaken dat aan de kant van de kussens een split heeft. Dit is bedoelt voor mensen die een verstelbare lattenbodem/bedbodem. Door de split aan de bovenkant kunt u de matrassen onafhankelijk van elkaar verstellen, zonder dat er een ‘gleuf’ ontstaat tussen de beide matrassen.

Bekijk hier onze split topper hoeslakens.

 

Op basis van bovenstaande informatie lukt het u vast om een keuze te maken! Heeft u  toch nog vragen? Stel deze dan via onze Live Chat (rechts onder inbeeld). Bellen of mailen mag natuurlijk ook!

 

 

Populaire Blogs

Descanso Dekbedovertrekken 100% Satijn/Katoen

Descanso Dekbedovertrekken 100% Satijn/Katoen

Descanso dekbedovertrekken Nieuw bij: Descanso dekbedovertrekken!  Deze luxe en zeer stijlvolle overtrekken hebben allemaal een andere print en verschillende kleuren....

Nieuw: Ambianzz Cotton Solid Dekbedovertrek

Nieuw: Ambianzz Cotton Solid Dekbedovertrek

Ambianzz Cotton solid dekbedovertrek 100% Katoen   De Ambianzz Cotton Solid dekbedovertrekken komen van de nieuwe lijn van het merk...

Dekbedovertrek van katoen, alle soorten uitgelegd

Dekbedovertrek van katoen, alle soorten uitgelegd

Dat er dekbedovertrekken van katoen zijn, dat weten we allemaal, maar er zijn veel verschillende soorten, elk met eigen eigenschappen....

Sale

Niet beschikbaar

Uitverkocht