Wat is een Jersey hoeslaken? Stretch hoeslakens, toppers en meer bij Timalux.com
Voor een optimale winkel ervaring maken we gebruik van Cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord Meer info
X

Gratis thuis vanaf €39,95 in NL & BE

Expert in bedtextiel en Dons Specialist

Ma-Vrij voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden

Min 3 jaar garantie op dekbedden

Wat is een Jersey hoeslaken? Stretch hoeslakens en meer...

In onze webshop vind u vele verschillende typen hoeslakens. Maar welk hoeslaken heeft u nodig? Dit hangt af van het type bed, maar ook van uw persoonlijke voorkeur.

 

Allereerst is het belangrijk dat u de maten van je matras(sen) weet. Er zijn verschillende hoogte, lengte en breedtematen. Hieronder een overzicht van de meest gangbare hoeslaken maten:

 

Breedte x Lengte x  Hoogte

  • 70cm x 200cm x 30cm
  • 80cm x 200cm x 30cm
  • 90cm x 200cm x 30cm
  • 140cm x 200cm x 30cm
  • 160cm x 200cm x 30cm
  • 180cm x 200cm x 30cm

Een hoeslaken met een hoogte maat past om een matras van 18 tot 22 cm hoog.

 

Voor mensen die langer zijn dan 1,85m bestaan er extra lange matrassen van 210cm of 220cm. Ook zijn er extra hoge/dikke matrassen verkrijgbaar van 22 cm of hoger. Dit zijn vaak boxspring matrassen of een gewoon matras met een topper erop. Voor deze hoogte heb je een hoeslaken met een hoekhoogte van 40 cm nodig. Tot slot is er nog de topper (of: topper matras). Deze wordt gebruikt op een boxspring bed of op een normaal matras en is ca. 10 cm tot 12 cm hoog. U kunt hier een apart hoeslaken voor gebruiken. Deze hoeslakens worden 'topper hoeslakens' genoemd.

Bekijk hier onze topper hoeslakens.

 

Nu u de maat weet, is de volgende vraag: wilt u een stretch (elastisch) hoeslaken of niet. Staat er ‘Jersey’ in de productomschrijving, dan gaat het om een stretch hoeslaken. Een ‘gewoon’ katoenen hoeslaken is niet elastisch en wat gladder van structuur, maar heeft wel elastische randen, waardoor u hem eenvoudig om uw matras kunt doen.


Dan is er nog het molton hoeslaken. Dit is een hoeslaken dat je normaliter ónder het normale hoeslaken doet. Een molton zorgt voor een extra comfortabel gevoel en zorgt ervoor dat uw matras langer schoon en fris blijft.

Lees onze blog over het molton hoeslaken.

 

Tot slot is er nog een variatie: de Split Topper. Dit is een hoeslaken dat aan de kant van de kussens een split heeft. Dit is bedoelt voor mensen die een verstelbare lattenbodem/bedbodem. Door de split aan de bovenkant kunt u de matrassen onafhankelijk van elkaar verstellen, zonder dat er een ‘gleuf’ ontstaat tussen de beide matrassen.

Bekijk hier onze split topper hoeslakens.

 

Op basis van bovenstaande informatie lukt het u vast om een keuze te maken! Heeft u  toch nog vragen? Stel deze dan via onze Live Chat (rechts onder inbeeld). Bellen of mailen mag natuurlijk ook!

 

 

Populaire Blogs

Polydaun hoofdkussens verkrijgbaar bij Timalux!

Polydaun hoofdkussens verkrijgbaar bij Timalux!In het assortiment van Timalux hebben we de volgende hoofdkussens van Polydaun opgenomen!     Polydaun First Cotton:...

NIEUW: Timalux Dahlia zomerdekbed 90% eendendons

NIEUW: Timalux Dahlia zomerdekbed 90% eendendons

    NIEUW: Timalux Dahlia zomerdekbed 90% eendendons Beddengoed Webshop Timalux heeft het assortiment uit onze eigen serie Dahlia 90% eendendons dekbedden...

NIEUW: Timalux Lelie zomerdekbed 90% ganzendons

NIEUW: Timalux Lelie zomerdekbed 90% ganzendons

  NIEUW: Timalux Lelie zomerdekbed 90% ganzendons Beddengoed Webshop Timalux heeft het assortiment uit onze eigen serie Lelie 90% ganzendons dekbedden uitgebreid. Naast...