Heerlijk warm slapen onder een flanel dekbedovertrek!

Heerlijk warm slapen onder een flanel dekbedovertrek!

Extra warm en comfortabel slapen in de winter? Kies dan voor een dekbedovertrek van flanel


Flanel is een stof of textiel soort die zijn oorsprong vindt in Wales waar het sinds de 17e eeuw wordt gemaakt. Flanel wordt meestal gemaakt van katoen, maar kan ook van synthetische stof gemaakt worden. Als de stof gemaakt is van katoen heeft het dezelfde vocht en temperatuur regulerend vermogen als een standaard katoenen dekbedovertrek.

Waarom voelt flanel dan zoveel zachter aan? Dan komt doordat de katoen eerst opgeruwd wordt en vervolgens wordt geweven. Dat houdt in dat de stof een zacht oppervlak krijgt met meer structuur waar lucht in blijft zitten en dat zorgt ervoor dat de lichaamswarmte beter vastgehouden wordt waardoor je het sneller warm hebt. Vooral in de koude winter nachten is een flanellen dekbedovertrek dus zeer prettig en zorgt er ook voor dat u sneller in slaap valt.

Wat de prints betreft is er veel keuze in prints en merken. Timalux heeft bijvoorbeeld flanellen dekbedovertrekken van meerdere merken in het assortiment. Deze merken staan voor goede kwaliteit voor zeer leuke prijzen. Er is zeker verschil in kwaliteit in flanellen dekbedovertrekken. Het hangt af van hoe fijn de stof geweven is dus hoeveel garen er is gebruikt. Deze informatie wordt vaak niet zo duidelijk vermeldt, maar over het algemeen geldt dat de prijs de kwaliteit wel goed aangeeft. Flanel is net zo makkelijk in onderhoud als een standaard katoenen dekbedovertrek. Aangeraden wordt om een flanellen dekbedovertrek maximaal op 40 graden in de wasmachine te wassen en het overtrek mag in de droger. Indien mogelijk drogen op lagere temperatuur dan blijft de structuur van de stof langer mooi. 

 

Wilt u extra comfortabel en warm slapen in de winter?
Bekijk dan hier ons assortiment dekbedovertrekken in flanel! 

 

Timalux heeft al meer dan 10 jaar alles in huis op het gebied van bedden goed. Bekijk ook ons ruime aanbod aan enkele en 4 seizoenen dekbedden! Heeft vragen of wilt u advies? Stel uw vragen via de Live Chat of mail ons op info@timalux.

 

 

Terug naar blog