Lekker warm slapen in koude nachten

Heerlijk dekbed voor de winter

En welk dekbed dat precies is, is geheel afhankelijk van persoonlijke wensen. Zo slaapt de een in een oude boerderij en de andere in een nieuwbouwappartement, dan maakt natuurlijk een heel verschil wat warmte behoefte betreft. En dan heeft de een het ook nog veel sneller warm dan de ander en wellicht last van nachtzweten en de ander is een koukleum. Dus welk winterdekbed is dan geschikt? Lastige vraag, maar Timalux helpt! Bel, chat of mail ons en we helpen bij het kiezen van het juiste dekbed.

Balans vinden

Voor iedereen een passende oplossing

Lekker slapen, dat is voor iedereen belangrijk, maar welk dekbed daarbij past is voor iedereen anders. Het is belangrijk de balans te vinden tussen voldoende warmte vasthouden én voldoende ventileren. Een dons dekbed is geschikt als je een licht dekbed zoekt dat goed ventileert. Heb je last van transpireren? Kies dan juist voor een dekbed met Tencel®, deze vezel neemt veel vocht op en droogt zeer snel. Verdiep je goed in de eigenschappen van een dekbed en gebruik onze filters om tot de juiste keuze te koop.

Betrouwbaar én behulpzaam

Bij Timalux vindt u een met zorg geselecteerd assortiment dekbedden met duidelijke verschillen in eigenschappen zodat er voor ieder een geschikt dekbed verkrijgbaar is. We kennen onze dekbedden van binnen en buiten en kunnen u daardoor goed adviseren.

Geselecteerd op kwaliteit

Timalux kiest voor kwaliteit, al onze dekbedden zijn vrij van schadelijke stoffen en worden in Nederland, Duitsland of Zweden gemaakt. Zo weten we precies waar onze dons, Tencel®, kameelhaar, synthetische en katoenen dekbedden vandaan komen.

Gratis verzending

Al onze heerlijk warme winterdekbedden worden gratis verzonden, zowel binnen Nederland als naar België. Welk dekbed u ook kiest, we zorgen ervoor dat deze snel en kosteloos op het adres naar keuze bezorgd wordt, een afhaal punt is natuurlijk ook mogelijk!

  • Welke vulling winterdekbed

    Die vraag is op zich makkelijk te beantwoorden door gebruik te maken van onze filters. Door bijvoorbeeld de vraag te beantwoorden het dekbed moet aanvoelen? Graag een licht dekbed? Dan is een Tencel® of dons dekbed een goede optie. Liever zwaarder, dan een kameelhaar of katoenen dekbed. Liever een synthetisch dekbed? Let dan goed op of er een katoenen tijk omheen zit i.v.m ventilatie. Kijk dan nog goed naar eigenschappen van het specifieke winter dekbed. Is het anti-allergisch? Kan het gewassen worden? Allemaal kenmerken die een dekbed meer of minder geschikt maken.

  • 4 seizoenen of Enkel dekbed?

    En dan nog de vraag welk soort dekbed dan? Voor de winter is er de keuze tussen grofweg 2 soorten; met een 4 seizoenen dekbed ben je meteen het hele jaar voorzien van het juiste dekbed, ben je voordeliger uit én heb je meer wissel opties. Het dekbed bestaat uit een dikker en dunner dekbed die los van elkaar te gebruiken zijn, maar als het echt koud wordt kunnen ze ook nog aan elkaar voor een extra warm winterdekbed. Wil je toch liever een dekbed uit 1 deel? Kies dan voor een enkel dekbed. Deze zijn ook in alle vullingen verkrijgbaar en bedoeld voor de koude maanden. Er zijn diverse warmteklassen, maar let wel, die klasse zegt niet zoveel, de vulling en tijk van het dekbed bepalen hoe warm een dekbed zal zijn.

  • Last van nachtzweten?

    Een veel voorkomend probleem, nachtzweten. De een heeft er meer last van dan de ander, maar je kunt er goed wakker van liggen als je erg last van hebt. Gelukkig is er in dekbedden land goed over nagedacht en zijn er dekbedden die helpen het transpireren te verminderen. Optimale ventilatie én vochttransport zijn dan belangrijk en bijvoorbeeld een goed ganzendons dekbed kan heel geschikt zijn. Ook is er tegenwoordig Tencel®, deze vezel gemaakt van houtpulp is ideaal bij nachtzweten! Het is anti-allergisch, wasbaar, droogt snel en ook nog lekker warm, de ideale combi. Er zijn diverse soorten Tencel® dekbedden, hulp nodig bij het kiezen? Bel chat of mail met ons!