Wat is vulkracht – Timalux

✔ Gratis verzending vanaf €39,95

✔ 10 jaar expert in bedtextiel

✔ Voor 16:00 besteld morgen in huis

✔ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

✔ 3 jaar garantie

Wat is vulkracht

Wat is Vulkracht?

De vul kracht van dons geeft in feite de kwaliteit ervan aan en is bepalend als het gaat om het vermogen om bij een laag gewicht optimale isolatie en ventilatie te bieden. Hoe hoger dit getal, des te comfortabeler het dekbed is. Tevens geeft een hoge vul kracht een dons dekbed ook veel volume. 

De vul kracht van dons wordt in Nederland in milimeter (mm) aangegeven. In een laboratorium wordt de test uitgevoerd door de dons een cilinder te doen en deze d.m.v. druk samen te persen en de druk weer te verwijderen. Dit wordt een vast aantal keren gedaan en de terug verende werking de de dons dan nog heeft wordt gemeten en aangegeven in milimeter. Hoe hoger dit getal, hoe hoger de vul kracht des te hoger de kwaliteit. 

 

 Vulkracht DonsDons

 

 Er wordt veel gesproken over 'goede dons', maar wanneer heeft u nu écht goede dons?

 

  • Dons met een vulkracht van circa 140/150mm wordt gekwalificeerd als "Goed".
  • Dons met een vulkracht van 150 tot 190mm wordt gekwalificeerd als "Zeer goed".
  • Dons met een vul kracht van 190MM - 200mm en hoger wordt gekwalificeerd als “Superieur”.

 

Niet alle fabrikanten testen de dons wat de vul kracht betreft. Al onze Timalux dons dekbedden zijn wel getest! Het Bronze Eendendons en het mix Silver dekbed hebben een vul kracht van 180 MM. Ons 100% Ganzendons dekbed Timalux Gold heeft zelfs een vul kracht van 200 MM en is daarmee een dons dekbed uit de top klasse. Het Timalux Majestic dekbed is on s meest luxe dons dekbed met een 100% Mazurische ganzen dons van 210 MM!

Bekijk hier alle Timalux Dons dekbedden en hoofdkussens

 

Sale

Niet beschikbaar

Uitverkocht