Wat is vulkracht

De vul kracht van dons geeft in feite de kwaliteit ervan aan en is bepalend als het gaat om het vermogen om bij een laag gewicht optimale isolatie en ventilatie te bieden. Hoe hoger dit getal, des te comfortabeler het dekbed is. Tevens geeft een hoge vul kracht een dons dekbed ook veel volume. 

alt

De vul kracht van dons wordt in Nederland in millimeter (mm) aangegeven. In een laboratorium wordt de test uitgevoerd door de dons onder een cilinder te doen en deze d.m.v. druk samen te persen en de druk weer te verwijderen. Dit wordt een vast aantal keren gedaan en de terug verende werking de de dons dan nog heeft wordt gemeten en aangegeven in millimeter. Hoe hoger dit getal, hoe hoger de vul kracht des te hoger de kwaliteit. 

Er wordt veel gesproken over 'goede dons', maar wanneer heeft u nu écht goede dons in uw dekbed?

 

 • Dons met een vulkracht van circa 140 tot 150MM wordt gekwalificeerd als "Goed".
 • Dons met een vulkracht van 150 tot 190MM wordt gekwalificeerd als "Zeer goed".
 • Dons met een vul kracht van 190 tot 200MM en hoger wordt gekwalificeerd als “Superieur”.

 

Niet alle fabrikanten testen de dons wat de vul kracht betreft. Al onze Timalux dons dekbedden zijn wel getest!

Zo hebben bijvoorbeeld ons Bronze Eendendons en het mix Silver dekbed hebben een vul kracht van 180 MM. Ons 100% Ganzendons dekbed Timalux Gold heeft zelfs een vul kracht van 200 MM en is daarmee een dons dekbed uit de top klasse. Het Timalux Majestic dekbed is ons meest luxe dons dekbed met een 100% Mazurische ganzen dons van 210 MM!

Bekijk hier alle Timalux Dons dekbedden en hoofdkussens

 

 

Timalux, dekbedden van hoge kwaliteit maar wel goed betaalbaar voor iedereen.

9,3

 • Een dekbed koop je bij Timalux omdat wij dé dekbedden specialist zijn waar kwaliteit betaalbaar is! Timalux biedt een selectie top dekbedden aan waar uw slaapcomfort écht door verhoogd wordt. Genieten van een goede nachtrust voor een redelijke prijs.

 • Al onze dekbedden zijn voorzien van de meest belangrijke keurmerken zoals Ökotex, Nomite® en Downafresh® . Zo bent u verzekerd dekbedden en dekbedovertrekken die veilig zijn voor mens en milieu, anti allergisch zijn en of gevuld met verantwoordelijk gewonnen dons.

 • Onze focus ligt erop om geen enorm aanbod aan dekbedden aan te bieden, maar een strenge en doordachte selectie. Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat onze dekbedden gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, samengesteld door de vakspecialist.

 • Onze Timalux dons en Natuur Tencel® en kameelhaar dekbedden zijn het resultaat van een samenwerking met echte vakmensen die jarenlange kennis op slaapgebied combineren met de mooiste materialen. Onze keuze is om deze dekbedden aan te bieden voor de meest redelijke prijs!

 • Keurmerken zoals Nomite en Okotex

 • Natuurlijke vullingen ruimschoots beschikbaar

 • Advies via de Chat, Telefoon en Mail

 • Gratis verzenden vanaf 39,95, anders slechts 2,95

 • Wij zijn de absolute Dons-Specialist van Nederland