Vullingen – Timalux

10% kassakorting, nog €300.00 voor 15% korting

Voor een optimale winkel ervaring maken we gebruik van Cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord Meer info
X

Gratis thuis vanaf €39,95 in NL & BE

Expert in bedtextiel en Dons Specialist

Ma-Vrij voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden

Min 3 jaar garantie op dekbedden

Timalux Dekbedden, Soorten Vullingen
Er zijn vele soorten dekbedden verkrijgbaar. Lees hier over de verschillen en de eigenschappen van bijvoorbeeld wol, dons, kameelhaar en synthetische dekbedden. Vragen? Stel ze via onze Live Chat!
alt
alt

Soorten dekbed vulling, welke is het meest geschikt?

Welke dekbed vulling?

Er zijn veel verschillende soorten dekbedvullingen verkrijgbaar en allen hebben ze unieke eigenschappen. Velen zien door de bomen het bos niet meer door de enorme hoeveelheid keuzes. Selecteer op de eigenschappen die voor u belangrijk zijn; heeft u last van transpireren, heeft u het snel warm of juist koud? Voelt u graag het dekbed op u liggen of heeft u graag een licht dekbed? De antwoorden op deze vragen selecteren een aantal dekbedden voor u uit die het beste slaapcomfort zullen bieden. De meest populaire dekbedvullingen zijn wol wol , dons , Tencel®, , katoen en de synthetische dekbed vulling. Synthetische dekbedden zijn er dan weer in vele soorten en kwaliteit gradaties en met of zonder katoenen tijk. Hetzelfde geldt voor een dons dekbed. Het is dus belangrijk u goed te verdiepen in de eigenschappen van een dekbed vulling om de beste keuze te maken voor de hoogste mate van slaapcomfort.

Timalux vullingen 1

Natuur dekbed

Timalux vullingen 1

Tegenwoordig is een dekbed met een natuurlijke vulling populair. Het heeft voordelen als het gaat om het afvoeren van vocht en het reguleren van lichaamstemperatuur. Er zijn diverse soorten natuur dekbedden te krijgen, afkomstig van dier of natuur.l wol en kameelhaar zijn afkomstig van dieren en via scheren verkregen, diervriendelijk dekbed vulling dus. Wol geeft een stevig en wat zwaarder dekbed. De dons dekbedden bij Timalux zijn gevuld met de beste dons, absoluut niet van levende pluk en dus op een verantwoorde manier verkregen. Dons is een zeer comfortabele dekbed vulling, geeft een licht dekbed dat zeer goed ventileert en ademt en op een prettige manier warmte opbouwt. Tencelis een vezel gemaakt van houtpulp en biedt optimaal comfort voor mensen die last hebben van transpireren. Het neemt veel meer vocht op dat katoen, maar droogt ook veel sneller. Dat zorgt voor een droog slaapklimaat en vermindering van transpirerenSynthetische dekbedden

Er is een enorm aanbod aan dekbedden met een synthetische vulling. Synthetische vezels zijn bijvoorbeeld polyester en microvezel en zijn machinaal vervaardigd. Dit zijn vaak de meer prijsgunstige dekbedden, maar ook in deze vulling is veel kwaliteitsverschil te vinden. Zo zijn er dekbedden met een goedkopere vezel die een wat broeierig gevoel kunnen geven helemaal met een microvezel tijk ipv een katoenen tijk. Er zijn ook voordelen aan een synthetisch dekbed, deze dekbedden zijn anti allergisch en vaak makkelijk wasbaar. Timalux biedt o.a. de synthetische dekbedden van Polydaun aan, een firma gespecialiseerd in het ontwikkelen van synthetische vezel van hoge kwaliteit. Ook zijn er nu synthetisch gevulde dekbedden die het gevoel van een dons dekbed nabootsen. Het ademend en ventilerend vermogen van dons blijft uniek aan dons, maar deze dekbedden zijn tevens licht en hebben veel volume. Onze voorkeur bij een synthetisch dekbed gaat wel naar een dekbed met een katoenen tijk zodat deze kan bijdragen aan de vochtregulatie.

Timalux vullingen 1

Bestsellers Dekbedden