Uitleg Koudschuim

 
Een goede nachtrust zorgt voor betere prestatie's overdag, dat horen we wel vaker. Maar toch wordt er vaak bespaard op slaap producten terwijl die nachtrust een groot deel van uw levens plezier kan bepalen. Met een dekbed en dekbedovetrek aangepast aan uw specifieke wensen verhoogt u het slaap genot. Met een goed matras kan uw lichamelijk klachten voorkomen of verminderen. Ook het doorslapen wordt met een goed matras verbetert.  Omdat u beter doorslaapt is uw slaap effectiever en staat u meer opgerust op wat zeker van invloed is op uw prestatie's overdag!
  • Koudschuim is een type polyurethaanschuim, waarvan vaak ten onrechte verondersteld wordt dat bij de fabricage geen hoge reactietemperaturen ontstaan. Dit is onjuist. De term 'koudschuim' is afgeleid van de term 'cold cure moulding': schuim dat in niet verwarmde vormmallen wordt geproduceerd. De juiste benaming voor koudschuim is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met hoge veerkracht. Koudschuim of HR schuim heeft van nature een enigszins onregelmatige, open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht afvoert. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Het materiaal is zeer veerkrachtig, en biedt een hoog comfort gekoppeld aan een lange levensduur. Voor matrassen wordt vaak een kwaliteit van HR35 gebruikt tot een HR65 voor de beste meest duurzame matrassen of oplegmatrassen. HR schuim is ook vlamvertragend en soms ook vlamdovend. ( wikipedia)
  • Tegenwoordig werd de kwaliteit van het koudschuim aangeduid met HR. Eerder werd dit SG genoemd oftewel Soortelijk Gewicht. Hoe hoger de HR hoe meer KG materiaal er in het matras is verwerkt en dus hoe hoger kwaliteit. Er bestaan koudschuim matrassen van HR35 tot HR65 kwaliteit. Het is niet gezegd dat de hoogste kwaliteit altijd nodig is. Voor een lichaamsgewicht tot 80 kilo of voor kinderen volstaat een lagere HR prima en biedt tevens een zeer goede lichaamsondersteuning.


De voor en nadelen van HR Koudschuim

 

  • HR koudschuim heeft een open cel structuur waardoor het zeer goed warmte en vochtregulerend is
  • Het is duurzaam en heeft een zeer goed/prijs kwaliteit verhouding
  • Het lichaam wordt perfect ondersteund
  • Hygienisch
  • Milieu bewust ( 100% recyclebaar)
  • Perfecte puntelasticiteit waardoor draaien moeiteloos is

 

  • Er zijn eigenlijk, in tegenstelling tot traagschuim of pocketveer matrassen, geen nadelen te noemen aan een een HR koudschuim matras