Nomite® label, een veilige keuze met een dons dekbed

Bij Timalux hebben alle dons dekbedden het Nomite® keurmerk. Dit houdt in dat deze dons dekbedden geschikt zijn voor mensen met huisstofmijt allergie.

Mensen met huisstofmijt allergie zijn allergisch voor de uitwerpselen van de mijt die zich ophopen in een dekbedvulling. De mijt heeft de voorkeur voor een vochtige en warme omgeving.

Dons is als dekbed vulling niet alleen licht en luchtig, maar is ook zeer goed ventilerend en ademend. Daardoor heerst er een droog slaapklimaat in het dekbed. Hiermee is dit geen gunstige leefomgeving voor de huisstofmijt. Samen met een geteste, donsdichte tijk waar de mijt niet door kan dringen is een ganzendons of eendendons dekbed met Nomite ® keurmerk een veilige keuze bij (huisstofmijt) allergie en luchtwegproblemen.

Om het ademend vermogen van de dons niet te verminderen is het van belang een dekbedovertrek van katoen of katoen/satijn te gebruiken. Het doorlopend ventileren van de slaapkamer zal bijdragen aan behoud van kwaliteit van een dons dekbed. Het dons dekbed mag regelmatig, liefst buiten (wél uit de zon), even gelucht worden...

Timalux