Dons dekbed met Nomite® label

dons dekbed timalux

Bij Timalux hebben alle dons dekbedden het Nomite ® keurmerk. Dit houdt in dat deze dons dekbedden geschikt zijn voor mensen met huisstofmijt allergie.

Mensen met huisstofmijt allergie zijn allergisch voor de uitwerpselen van de mijt die zich ophopen in bijvoorbeeld een dekbedvulling. De mijt heeft de voorkeur voor een vochtige en warme omgeving.

Dons is als dekbed vulling niet alleen licht en luchtig, maar is ook zeer goed ventilerend en ademend. Daardoor heerst er een droog klimaat in het dekbed en is daarmee geen gunstige leefomgeving voor de huisstofmijt. Samen een een geteste, dons dichte tijk waar de mijt niet door kan dringen in een ganzendons of eendendons dekbed met Nomite ® keurmerk een veilige keuze bij ( huisstofmijt ) allergie. 

Om het ademend vermogen van de dons niet te verminderen is het van belang een dekbedovertrek van katoen of katoen/satijn te gebruiken. Daarnaast is het doorlopend ventileren van de slaapkamer van belang en moet het dons dekbed regelmatig, liefst buiten, even gelucht worden. 

 

www.timalux.nl