Soorten dekbed vulling

Dons, Tencel, Wol, Kameelhaar en meer

Bij Timalux hebben we een assortiment aan dekbedden samengesteld waarin voor iedereen een dekbed te vinden is dat bij zal dragen aan een comfortabele nachtrust. Ben je een koukleum of juist niet, ben je allergisch voor huisstofmijt of niet, wil je een lekker licht dons dekbed of juist een dier vrij dekbed, voor iedereen hebben we het geschikte dekbed met een vulling die past bij jouw persoonlijke voorkeur. Hulp nodig met kiezen? Gebruik onze Live Chat voor direct advies!

Welke dekbed vulling is geschikt voor jou?

Dat is een vraag die vrij makkelijk te beantwoorden is aan de hand van enkele vragen aangezien iedere dekbedvulling specifieke kenmerken heeft. Een optelsom van persoonlijke wensen en eigenschappen bepaalt zo welk dekbed het beste bij jou past. Moet het dekbed anti allergisch zijn en /of wasbaar? Heeft u het snel koud of juist snel warm en heeft u last van nachtzweten? Heeft u een warme of koude slaapomgeving? Makkelijk te beantwoorden vragen die u helpen tot het juiste dekbed te komen. Gebruik onze filters en selecteer zelf een aantal dekbedden uit die bij uw wensen zouden kunnen passen.

Waarom kiezen voor een dekbed bij Timalux?

Betrouwbaar én behulpzaam

Bij Timalux vindt u een met zorg geselecteerd assortiment dekbedden met duidelijke verschillen in eigenschappen zodat er voor ieder een geschikt dekbed verkrijgbaar is. We kennen onze dekbedden van binnen en buiten en kunnen u daardoor goed adviseren.

Geselecteerd op kwaliteit

Timalux kiest voor bovengemiddelde kwaliteit, al onze dekbedden zijn vrij van schadelijke stoffen en worden in Nederland, Duitsland of Zweden gemaakt.

Gratis verzending

Al onze dekbedden worden gratis verzonden, zowel binnen Nederland als naar België. Welk dekbed u ook kiest, we zorgen ervoor dat deze snel en kosteloos op het adres naar keuze bezorgd wordt, een afhaal punt is natuurlijk ook mogelijk!

  • Dekbedvullingen bij Timalux

    Grofweg kun je onderscheid maken in 2 soorten dekbed vulling; natuurlijk en synthetisch. Onder een natuurlijk dekbed vulling verstaan we een vezel die afkomstig uit de natuur zoals wol, kameelhaar, Tencel®, katoen en dons. Synthetische vullingen zijn gemaakt van niet natuurlijke vezels. Ons aanbod synthetische dekbedden hebben allemaal een katoenen tijk voor een goede ventilatie en vochtverwerking. Deze dekbedden bieden wij voornamelijk aan van het Zweedse merk Polydaun en dat is niet voor niks, Polydaun maakt gebruik van goed doordachte vezels van zeer hoge kwaliteit met allen unieke eigenschappen. Ook voor onze Timalux dons dekbedden hanteren we een hoge standaard, de dons is gegarandeerd verantwoord gewonnen en de dekbedden gemaakt in Duitsland of Nederland. Dit geldt ook voor onze atelier gemaakte Timalux Tencel® en kameelhaar dekbedden.

  • Wanneer kies je voor welke vulling?

    Dons is een zeer geschikte vulling als je niet te veel transpireert en wel een lekker licht en vol dekbed prettig vindt. Binnen de dons dekbedden is nog veel verschil te vinden als het gaat om wat koeler, gemiddeld of juist heel warm. Voor iedereen is wel een geschikt dons dekbed te vinden.  Als je veel last hebt van transpireren dan is een dekbed met Tencel® een uitkomst. Deze vezel droogt zeer snel wat een droog slaapklimaat geeft en toch veel comfort geeft. Ben je op zoek naar een lekker zwaar dekbed dan kan een katoenen of een (kameel)wollen dekbed een optie zijn. Wil je het dekbed graag goed kunnen wassen, heb je het wat sneller koud en transpireer je niet snel dan is een synthetisch dekbed een prima keuze.

  • Anti allergisch en wasbaar  

    Een veelgestelde vraag is of een dekbed vulling anti-allergisch is en/of wasbaar is. Een dekbed is anti-allergisch als het geen leefomgeving biedt voor allergenen zoals de huisstofmijt of als het gewassen kan worden op minsten 60 graden. Allergenen hebben een vochtige omgeving nodig en een vezel met een wat ruwer oppervlak. Een dons dekbed biedt geen leefomgeving voor allergenen doordat dons geen vocht opneemt en goed ventileert, daarnaast zijn onze tijken zo dicht dat er geen mijten doorheen kunnen. Onze dons dekbedden zijn voorzien van het Nomite® keurmerk en dus veilig te gebruiken bij huisstofmijt allergie.  Ook onze Tencel® en synthetische en katoenen dekbedden zijn anti allergisch. Eigenlijk geldt dit alleen niet voor de meeste wollen dekbedden. Al onze dekbedden zijn in principe wasbaar, al moet de machine wel groot genoeg zijn en in de droger gedroogd. Geen grote wasmachine en / of droger? Overweeg wassen bij een wasserij of een stomerij voor het  beste resultaat!