Zomerdekbedden bij Timalux! Lees er hier alles over!

Zomerdekbedden bij Timalux! Lees er hier alles over!

Timalux heeft een ruim assortiment aan zomerdekbedden met verschillende natuurvullingen zoals Tencel®, dons, wol, katoen, zijde, bamboe en kameelhaar.

Een echt zomer dekbed is vaak nog dunner gevuld dan een zomerdeel van een 4 seizoenen dekbed waardoor het dus nog meer geschikt is voor echt warme zomernachten. Door het transpireren in de zomer is het dekbed sneller aan een wasbeurt toe en het dunne zomer dekbed past makkelijker in de wasmachine en is sneller droog.

De zomerdekbedden bij Timalux hebben allen een vulling van natuurlijke materialen om de volgende redenen:

 

  • Optimaal ademend
  • goed vocht regulerendtencel zomerdekbed
  • licht en luchtig
  • geen broeierig gevoel
  • droog slaapklimaat

 

Al deze eigenschappen helpen om het lichaam koel te houden in de warme zomernachten en zo wordt het doorslapen bevordert. Samen met een laag vul gewicht en een katoenen tijk ervaar je toch het comfort van een dekbed zonder dat het te warm wordt.

Lees hier over de eigenschappen van de zomerdekbedden:

Katoen

Katoen is een vezel gewonnen van een katoenplant. Katoen is zeer goed ademend en kan veel vocht opnemen. Daardoor voelt een katoenen dekbed fris aan en geeft het een prettig gevoel. Het nadeel van katoen is dat het wat langzaam droogt. Bij veel transpireren kan het daardoor wat zwaar en soms wat wat warm aan gaan voelen. Een zomerdekbed van katoen kan gewassen worden tot minimaal 60 graden en het mag in de droger daar onze katoenen dekbedden krimpvrij zijn.

Timalux heeft zomerdekbedden met een katoenen vulling en tijk van Polydaun en het Cotton Comfort zomerdekbed.  

Tencel®

Deze speciale vulling is gemaakt van Eucalyptus schors en dmv van een proces omgezet in een vezel. Deze dekbed vulling is net zo soepel als zijde, maar door de behandeling vele malen sterker en duurzamer. Tencel ® kan tot 150% meer vocht opnemen dan katoen en droogt sneller doordat het het vocht direct afgeeft aan de katoenen tijk. Zo blijft een droog slaapklimaat behouden en blijft de lichaamstemperatuur op peil. Ideaal bij transpiratie dus! Deze dekbedden kunnen gewassen worden tot 60 graden, zijn anti allergisch en mogen in de droger.

Timalux heeft Tencel® dekbedden van Frankenstolz in de African Cotton en de Ultra licht variant. Beide hebben een vulling van 100% Tencel®

Zijde

Deze luxe zomer dekbed vulling wordt gewonnen van de cocon van de zijderups. Deze vezel kan veel vocht opnemen en voelt zeer soepel aan. Daardoor valt het mooi om het lichaam zodat plakkerig te worden. Ons Silk Comfort zomer dekbed heeft een tijk van perkal katoen, een katoen soort die heerlijk koel aanvoelt en extra sterk is. dit dekbed is wasbaar tot 60 graden en is anti allergisch. Het mag in de droger. Zijde is een vrij poreuze vezel en door vaak wassen wordt de duurzaamheid verkort. We raden aan een kort programma op een lage temperatuur te gebruiken en buiten te drogen uit de zon.

Dons

Een dekbed met een donsvulling wordt vaak gezien als een warm dekbed, maar door de super ventilerende eigenschappen van een goede dons is het juist, in een zeer laag vul gewicht, heel geschikt als zomer dekbed. Omdat de dons zo licht is blijft het al een wolk om het lichaam liggen en kan het zo het teveel aan lichaamswarmte snel afvoeren en zo het transpireren sterk verminderen. Daardoor blijft de lichaamstemperatuur constant en kan toch genoten worden van het prettige gevoel van een dons dekbed.

Timalux heeft de volgende dons zomerdekbedden:

Bronze 100% Eendendons

Silver 95% Land Dons ( mix gans en eendendons)

Gold 100%  Ganzendons


Alle Timalux dons dekbedden zijn gevuld met diervriendelijk verkregen dons ( RAL 092 A2 / EN 12934 ). De dekbedden hebben het Nomite® en Ökotex keurmerk en zijn wasbaar tot 60 graden en mogen in de droger.

Wol

Een zomer dekbed met wol vulling is steviger en wat zwaarder dan de andere vullingen. Door de natuurlijke kroes vorm van de Texelse wol kan deze natuurvezel goed ventileren en geeft het daardoor teveel aan warmte snel af aan de katoenen tijk. Het Texels Comfort zomer dekbed heeft het Wol Merk en een luxe perkal katoenen tijk. Deze wol vulling is niet wasbaar dus een goed geventileerde slaapkamer en vaak laten luchten is belangrijk. Als het droog en warm is wordt aangeraden het dekbed in de buitenlucht te laten drogen.


Bamboe

Bamboe wordt gewonnen van de bamboe plant.  Deze vezel is zeer sterk en kan veel vocht opnemen, tot zelfs 40% meer dan katoen. Doordat bamboe snel droogt voelt het altijd prettig aan en daarnaast is het zeer licht in gewicht. De ultieme eigenschappen voor een zomer dekbed dus! Timalux heeft 2 bamboe zomerdekbedden in het assortiment; het Polydaun Bamboe en het ClassicBamboe zomer dekbed. De Classic variant heeft een extra luxe en soepele tijk gemaakt van fijn geweven katoen/satijn.


Kameelhaar

Deze aparte dekbed vulling is niet alledaags, maar heeft uitstekende eigenschappen als het gaat om een dekbed vulling die helpt het lichaam optimaal op temperatuur te houden. Een kameel leeft in de woestijn en daar is het overdag erg warm en s nachts juist zeer koud. De vacht van de kameel moet dus om kunnen gaan met deze temperatuur verschillen.


Het lichaam van de mens veranderd door de nacht ook constant van temperatuur en deze  vulling helpt dus bij het op peil houden van de temperatuur waardoor het doorslapen bevordert wordt. Het ideale zomer dekbed dus voor mensen die last hebben van nacht zweten! Het Frankenstolz Kameelhaar zomer dekbed is van hoge kwaliteit en mag gewassen worden tot 40 graden op een wolwas programma met wolwasmiddel.

 

timalux.nl

Timalux heeft dus voor iedereen het juiste zomer dekbed! Bekijk hier het hele assortiment zomerdekbedden. Al vanaf € 29,95! 

 Heeft u nog vragen of graag advies op maat? Stel uw vragen direct via de Live Chat op de website of mail naar info@timalux.nl. 

Terug naar blog