Welke typen dekbedden zijn er? Advies over beddengoed

Welke typen dekbedden zijn er? Advies over beddengoed

Verschillende typen dekbedden

Dekbedden zijn er in diverse soorten en maten. In onze online boetiek vind je drie types: zomerdekbedden, enkele dekbedden en 4-seizoenen dekbedden. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze types?


Zomerdekbedden

Een zomerdekbed is het dunste type dekbed. De vulling is minimaal, waardoor het dekbed comfortabel maar licht en koel aanvoelt. Het zomerdekbed is geschikt voor de warmere periodes van het jaar of in een warmere slaapomgeving zoals een caravan/camper of zolderkamer.

 

Enkele dekbedden

Een enkel dekbed is dikker dan een zomerdekbed. Het dekbed bestaat uit één deel heeft voldoende vulling om u het grootste gedeelte van het jaar warm te houden. Voor de winter is het enkele dekbed soms te dus en voor de echte zomer nachten te dik.4-Seizoenen dekbedden

Het 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee delen met een verschillende vulgewicht. De delen kunnen los van elkaar of aan elkaar gebruikt worden. Het is daardoor geschikt voor het hele jaar. Het dikke is bedoeld voor het voor- en najaar. Het dunnere dekbed wordt ook wel het zomerdeel genoemd. In de winter worden de twee delen aan elkaar gemaakt, waardoor er een heerlijk dik en warm dekbed ontstaat.


Dikte van de verschillende type dekbedden
Een zomer dekbed is vanzelfsprekend dunner dan een enkel dekbed, maar het zomerdeel van een 4-seizoenen dekbed is bijvoorbeeld dikker dan een zomerdekbed. We zetten de types daarom even voor u op een rij van dun (laag vul gewicht) naar dik (hoog vul gewicht):

  1. zomer dekbed
  2. zomerdeel van het 4-seizoenen dekbed
  3. enkel dekbed
  4. lente-/herfstdeel van het 4-seizoenen dekbed
  5. beide delen van het 4-seizoenen dekbed gecombineerd


Let op: bovenstaande gaat alleen op voor een vergelijking met dezelfde vulling. Een enkel dekbed gevuld met dons zal in veel gevallen dikker zijn dan een enkel dekbed gevuld met katoen. 

Terug naar blog