Welk materiaal dekbedovertrek bij een dons dekbed?

Welk materiaal dekbedovertrek bij een dons dekbed?

Vaak krijgen we de vraag welk dekbedovertrek nou het beste past bij een dons dekbed. Dons als dekbedvulling is optimaal wat betreft isolatie en ventilatie eigenschappen. Het zorgt voor een stabiele lichaamstemperatuur door de nacht heen wat doorslapen bevorderd en het geeft teveel aan warmte snel aan de omgeving af. Daar komt het dekbedovertrek in beeld, want de dons kan natuurlijk niet optimaal zijn werk doen als het dekbedovertrek een belemmerende werking heeft. Het overtrek moet natuurlijk net zo ademend zijn als de dons en daarom kom je bij 1 soort stof uit wat het beste werkt bij dons, namelijk katoen.

Katoen is een natuurlijke stof, gemaakt van de katoen plan, en heeft niet te overtreffen eigenschappen als het gaat om vocht regulerende en ademende eigenschappen. Daarnaast voelt het comfortabel aan, is het huidvriendelijk en makkelijk wasbaar. Katoen is er is verschillende soorten wevingen. De meeste dekbedovertrekken zijn gemaakt van:

  • 100% katoen, is sterk en voelt prettig aan
  • Katoen / Satijn, een aparte satijn weving van katoen draad waardoor de stof nog soepeler en comfortabeler wordt
  • Percal katoen, zeer duurzaam en sterk en voelt vooral in de zomer lekker koel aan
  • Biologisch katoen, is duurzaam geteeld en is erg soepel
  • Katoen Blended, een mix van 80% katoen en 20% Polyamide waardoor het wel ademend is, maar minder snel kreukt

Bovenstaande soorten katoen zijn de meest voorkomende wevingen gebruikt voor dekbedovertrekken en zijn allen zeer geschikt voor gebruik bij een dons dekbed. Om optimaal comfort van het dons dekbed te ervaren adviseren we om het dekbedovertrek 1 x per week te wisselen of wassen. Het dons dekbed kan dan luchten en bij goed weer kunt u het even buiten hangen. Om huisstofmijt te doden kun je het dekbedovertrek op 60 graden wassen, maar voor doorgaand onderhoud is 40 graden voldoende. 

Bekijk hier al onze katoenen dekbedovertrekken van merken zoals Nightlife, Hotel Linnen, Sleeptime, Good Morning en Dreamhouse Bedding.

Op zoek naar een dons dekbed of dons kussen? Kijk hier voor onze collectie eenden en ganzen dons dekbedden. Diervriendelijk en Anti allergisch! Al vanaf €109,95

Bij Timalux geldt gratis verzending vanaf €39,95! Vragen? Stel ze per mail info@timalux.nl of via onze Live chat op de website.

 

Terug naar blog