Welk dekbedovertrek in de zomer?

Welk dekbedovertrek in de zomer?

Welk dekbedovertrek is het meest prettig in de zomer?

U wilt een dekbedovertrek kopen en niet alleen genieten van de print, maar ook van het materiaal, u slaapt ten slotte met uw ogen dicht dus net zo belangrijk! De stofsoort bepaalt of het bij je wensen past of niet dus kijk verder dan alleen of de kleur bij de slaapkamer past. 

Er bestaan tegenwoordig veel verschillende stoffen en een aantal van deze worden gebruikt voor het maken van dekbedovertrekken. Deze materialen hebben allen bepaalde eigenschappen en maken het juist wel of een minder prettig overtrek voor de persoon die eronder ligt.


Er wordt vaak wel aandacht besteedt aan de eigenschappen van de dekbed vulling, maar het overtrek kan deze eigenschappen versterken of verpesten. Zo heeft een dons dekbed uitstekende ventilerende eigenschappen en in samenwerking met een katoenen overtrek komen deze optimaal tot uiting terwijl bij gebruik van een synthetisch microvezel overtrek de ademende werking van het dekbed ingeperkt worden en dat is natuurlijk zonde van een duur dekbed waar u veel van verwacht.


Het komt er dus op neer dat wat ons betreft je het best een katoenen dekbedovertrek kunt gebruiken in de zomer om de volgende redenen:

  • Katoen is de best ademende stof
  • Neemt veel vocht op
  • Daarom prettig bij transpireren
  • Geeft vooral de natuurlijk dekbedvullingen de kans om optimaal te werken
  • Is huidvriendelijk en makkelijk in onderhoud

Daarnaast is een katoenen dekbedovertrek makkelijk in onderhoud. Het is vaak wasbaar tot 40/60 graden, is duurzaam en mag in de droger. Dekbedovertrekken van katoen zijn er in verschillende wevingen. De grondstof is altijd katoen, gewonnen van de katoenplant, maar deze vezel kan op verschillende manieren geweven worden:


  •  Standaard katoenAfhankelijk van de kwaliteit is deze weving zacht en valt het soepel

Extra soepele stof met subtiele glans en daardoor een luxe uitstraling

  • - Perkal katoen

Een wat meer stevige stof die extra duurzaam is en koel aanvoelt

  • - Twill katoen

Zeer duurzame weving van hoge kwaliteit katoen en extra comfort biedt


Nog vragen over onze dekbedovertrekken? Of graag advies op maat? Stel uw vragen direct via onze Live Chat of mail naar info@timalux.nl


Timalux heeft al meer dan 10 jaar alles in huis op het gebied van bedden goed en is aangesloten bij het Webshop Keurmerk. Bekijk ook ons ruime aanbod aan enkele en 4 seizoenen dekbedden! Heeft u vragen of wilt u advies? Stel uw vragen via de Live Chat of mail ons op info@timalux.

Terug naar blog