Welk dekbed bij transpireren?

Welk dekbed bij transpireren?

Tencel dekbed bij transpireren

Veel mensen hebben last van nachtelijk transpireren / nacht zweten. Een dekbed dat het zweten aanzienlijk kan verlichten is een dekbed gevuld met een lyocell vulling of tijk.

De lyocell vezel, ook wel bekend onder de merknamen Tencel® en Treecell®, combineert optimale isolatie met sterkte vocht regulerende eigenschappen.

tencel dekbedden

Frankenstolz African Cotton dekbed

Mensen die last hebben van transpireren tijdens de nacht en het redelijk snel warm hebben raden we het Frankenstolz African Cotton dekbed aan. Dit dekbed is er in een enkel dekbed, 4-seizoenen dekbed en een extra dunne zomerdekbed. Het dekbed is gevuld met 100% lyocell vezel, dus Tencel®, en heeft een tijk van Afrikaans geteeld katoen. Het katoen van deze tijk is op een duurzame en verantwoorde manier geteeld. 

Juist de combinatie van deze vulling en tijk zorgen bij het Frankenstolz African Cotton dekbed voor een zeer goede vocht en temperatuur regulatie. Tencel ® zorgt dat het transpiratie vocht snel naar de oppervlakte wordt getransporteerd en daardoor blijft het dekbed droog aanvoelen en ontstaat er geen klam slaapklimaat. De lichaamstemperatuur blijft beter op peil en het doorslapen wordt hierdoor bevorderd. Het African Cotton Tencel dekbed is een geheel natuurlijk dekbed van zeer hoge kwaliteit. 

Bekijk hier alle Frankenstolz African Cotton Tencel dekbedden, dé oplossing bij nachtelijk zweten!

frankentsolz tencel dekbed

Polydaun Lotus dekbed en hoofdkussen

Een ander dekbed dat goed werkt bij transpireren is het  Polydaun Lotus dekbed, maar wel geschikt is voor mensen die het wat sneller koud hebben. Dit dekbed is gevuld met een speciale synthetische Polarsoft® vulling, welke op een prettige manier warmte vasthoudt en het overschot aan warmte snel afgeeft. Bij dit dekbed is de tijk van lyocell vezel gemaakt en deze tijk heeft de naam Treecell ® Ook dit dekbed heeft dus goede warmte- en vocht regulerende eigenschappen. De synthetische vulling zorgt ervoor dat het vocht snel naar de tijk wordt getransporteerd en de lyocell tijk houdt het vocht niet vast, maar geeft dit af aan de omgeving waardoor er tevens een droog slaap klimaat heerst. Heb je wel last van transpireren, maar heb je het niet heel snel warm, dan is het Polydaun Lotus dekbed zeer geschikt. Dit dekbed is verkrijgbaar in een enkele en 4 seizoenen variant en er is tevens een hoofdkussen verkrijgbaar

Bekijk hier het Polydaun Lotus assortiment ( 4 seizoenen, enkel en hoofdkussen )

Timalux Nature Tencel® dekbedden en hoofdkussen

Timalux heeft een eigen dekbedden lijn bestaande uit dekbedden waarbij vooral gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen, de Timalux Nature dekbedden en hoofdkussens. Onze Timalux Tencel® dekbedden hebben een vulling gemixed met Tencel® en zeer zacht Air Fleece en daarnaast een tijk gemaakt van 100% Tencel®, een optimale combinatie voor een droog slaapklimaat. Deze dekbedden zijn volledig handgemaakt en bieden een optimaal slaapcomfort. Daarnaast is er nog een Tencel® hoofdkussen verkrijgbaar, dit luxe kussen heeft een veerkrachtige vulling en een hand gemaakte tijk waar beide Tencel® in verwerkt is. 

Bekijk hier onze Timalux Nature dekbedden, voor als u op zoek bent voor transpiratie vermindering én comfort!

Nu ook bij Timalux, Schlafmond dekbedden

Ideale mixen wat dekbedvulling betreft. Het Der Kleine Prinz dekbed in                 4 seizoenen en Enkele uitvoering heeft een mix van Tencel®, wol en kapok en geeft zo een dekbed dat optimaal comfort biedt én zorgt ervoor dat transpireren.

Het Klimatraum dekbed Enkel is een luxe dekbed met Tencel®, wol en kapok vulling en een toegevoegde, speciaal ontwikkelde Clima vezel dat samen zorgt voor een optimaal droog slaapklimaat. 

Wie graag kiest voor een synthetisch dekbed van hoge kwaliteit dat extra vocht regulerend is kiest voor het Märchenweich dekbed van Schlafmond. De Air Vital vulling met de toegevoegde Kapok geeft een warm en comfortabel dekbed dat nacht zweten sterk verminderd. 

 

Bent u op zoek naar uitgebreid advies? Maak dan gebruik van onze live-chat. Onze medewerkers helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Timalux is al meer dan 10 online en heeft het Webshop Keurmerk. 

 

 

Terug naar blog