Welk dekbed tijdens de overgang?

Welk dekbed tijdens de overgang?

Dekbed voor tijdens de overgang

De overgang, voor bijna alle vrouwen een onvermijdelijke periode in het leven. Niet de meest prettige periode, dat is duidelijk. Veel vrouwen ervaren tijdens het slapen zweet aanvallen waardoor het doorslapen verhindert wordt. Of wakker worden badend in het zweet waardoor handdoeken etc in bed gebruikt worden.

Heel vervelend allemaal en de meeste klachten kunnen we niet bij helpen, maar het beddengoed, daar hebben we wel wat tips voor! Wij focussen ons dus even op de vraag welk beddengoed nou het beste gebruikt kan worden tijdens deze periode om een en nader wat draaglijker te maken. 

Schlafmond4 seizoenen dekbed

Schlafmond Der Kleine Prinz - 4 seizoenen dekbed - Aanbevolen bij transpiratie

Dekbed voor droog slaapklimaat

Als eerste het dekbed zelf. Vaak wordt niet veel aandacht besteedt aan het type vulling en het materiaal waar de tijk ( stof van het omhulsel van het dekbed ) van gemaakt is. Om nacht zweten te verminderen is een dekbed gemaakt van een natuur product aan te bevelen. Natuurlijke materialen hebben een veel groter ademend en ventilerend vermogen.We zetten de natuurvullingen die wat ons betreft het beste werken als anti zweet dekbed even op een rijtje:

Kies voor een van onze Ganzendons dekbedden als u het snel koud heeft en toch transpireert. Ganzendons van hoge kwaliteit ventileert zeer goed en bouwt de warmte op een prettige manier op. Het geeft een teveel aan warmte ook weer snel af en geeft het gevoel onder een wolk te slapen. 

Timalux lelie 90% ganzendonzen dekbed

Timalux Lelie - 90% Ganzendons - Enkel Dekbed

Kameelhaar is een wol soort, gemaakt van de wol die gewonnen wordt door het scheren van een kameel. Deze wol soort is zeer goed in het op peil houden van de temperatuur waardoor het lichaam niet meer té warm wordt en gaat transpireren. Deze wol soort is prijzig, maar geeft naast comfort een écht droger slaap klimaat.

4 seizoenen dekbed gevuld met kameelhaar
Timalux Nature - Camel de Luxe - 4 seizoenen dekbed - Kameelhaar

Deze natuurlijke vezel is zeer licht, kan zeer veel vocht opnemen en droogt zeer snel. Optimale eigenschappen voor een dekbed in de overgang dus! Heeft u het gemiddeld snel warm, of een verwarmde slaapkamer dan is een dekbed met Tencel® een uitkomst en zal zeker helpen om het zweten tijdens de overgang te verminderen. 

 Frankenstolz tencel enkel dekbed

Frankenstolz - Enkel dekbed - African Cotton - 100% Tencel®

Kussen bij transpiratie

Ook is het belangrijk goed te kijken naar welk hoofdkussen het meest is. Het is natuurlijk ook van groot belang dat hoofd en nek goed ondersteunt worden dus heeft u al een perfect hoofdkussen wat dan betreft dan kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken een een kussen molton. Deze kunt u dan vaker wassen en/of vervangen waardoor het kussen fris blijft. Kiest u toch voor een nieuw kussen, kijkt u dan eens naar 1 van deze opties:

Dekbedovertrek van katoen

Wat ons betreft is er maar 1 mogelijkheid wat de stof van uw dekbedovertrek betreft en dat is katoen. Deze natuurlijke vezel kan verwerkt worden in verschillende wevingen zoals het luxe katoen/satijn, flanel, of twill katoen. Al deze wevingen hebben als grondstof de katoen vezel en helpen het dekbed optimaal tot z'n recht te komen wat ventilerende en ademend eigenschappen betreft. 

Loop dus eens naar de slaapkamer en kijk welke type vulling uw huidige dekbed heeft. Is dit bijvoorbeeld polyester, holle vezel, microdons en al dat soort termen dan betreft het in alle gevallen een synthetische vezel en kunt u met een van bovenstaande opties dus een veel droger en prettiger slaapklimaat bereiken.

Heeft u nog vragen? Stel ze via onze Live Chat optie op de website www.timalux.com en we helpen u direct verder met persoonlijk advies!

 

 

Timalux

www.timalux.com

Timalux is al meer dan 10 jaar hét adres voor uw 4 seizoenen dekbed, Enkel dekbed of zomerdekbed. Ook voor een passend dekbedovertrek, hoofdkussen of hoeslaken kunt u in onze overzichtelijke webshop terecht. Gratis verzending vanaf €39,95 en evt direct advies via onze Live Chat!

 

 

Terug naar blog