Welk dekbed moet je nemen?? Wij helpen je bij je keuze! – Timalux

✔ Gratis verzending vanaf €39,95

✔ 10 jaar expert in bedtextiel

✔ Voor 16:00 besteld morgen in huis

✔ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

✔ 3 jaar garantie

Winkelwagen

Welk dekbed moet je nemen??  Wij helpen je bij je keuze!

 

De dagen worden korter en de nachten kouder, de winter komt eraan! De tijd van heerlijk weg kruipen onder je dekbed is weer aangebroken. Je pakt je winter dekbed uit de kast en bedenkt je dat deze eigenlijk wel aan vervanging toe is…

 

Door het opnemen van vocht door het dekbed klontert de vulling naar verloop van tijd aan elkaar en ontstaan er dus plekken in het dekbed waar de lichaamswarmte niet meer wordt vast gehouden en je het dus koud krijgt s nachts. Dit geldt vooral voor synthetische en wol gevulde dekbedden.  Niks is zo vervelend als midden in de nacht wakker worden van de kou! Het is besloten, er komt een nieuw dekbed.

En dan sta je voor een enorme keuze aan soorten vullingen en tijken, welke moet je nou nemen? Daar helpen wij je bij! Als eerste bepaal je de maat van het dekbed. Voor een 1 persoons bed neem je een 140 breed, voor 2 persoons dekbed van 160 cm neem je 200 cm breed en voor 180 cm of breder 240 cm breed. Wil je graag extra lengte of ben je langer dan 1.80 m dan is 220 cm lengte gewenst, anders neem je 200 cm. Zo, nu kun je de maat bepalen.

Dan is het belangrijk of je last hebt van allergieën en of het belangrijk is of het dekbed makkelijk wasbaar is. Heb je last van bijvoorbeeld huisstofmijt allergie, dan kies je voor Kenmerk Anti Allergisch. Wasbaar spreekt voor zich, kies voor het Kenmerk Wasbaar. Vervolgens is het de vraag of je het snel koud hebt, gemiddeld warm of snel warm, filter deze keuze ook uit. Dan kun je kiezen uit dekbedden die wat steviger en zwaarder aanvoelen of juist een licht dekbed dat je nauwelijks voelt. Ook hier kun je filter voor aan klikken. Alles uitgefilterd? Dan zijn er waarschijnlijk nog maar een paar dekbedden over en kun je een bewuste keuze maken.

Nu is het alleen nog de prijs die het verschil maakt. Simpel weg mag je aannemen dat hoe meer het dekbed kost het ook van passende kwaliteit zal zijn. Een duurder dekbed heeft vaak een vulling van hogere kwaliteit met meer prettige eigenschappen en de tijk zal van fijner geweven en sterker katoen zijn. Dons is duurder dan bijvoorbeeld wol en ook daar zit weer veel verschil in kwaliteit.

Heb je vragen over materialen of vulling, neem dan contact met ons op per telefoon of de Live Chat rechts onderin op onze website.

Bekijk hier ons aanbod 4 seizoenen dekbedden
Bekijk hier ons aanbod enkele dekbedden

Oudere blogs Nieuwere blogs

Sale

Niet beschikbaar

Uitverkocht