Welk dekbed moet je nemen?? Wij helpen u bij uw keuze! – Timalux

✔ Gratis thuis vanaf €39,95 in NL & BE

✔ Expert in bedtextiel en Dons Specialist

✔ Ma-Vrij voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden

✔ Minimaal 3 jaar garantie

Welk dekbed moet u nemen??  Wij helpen u bij uw keuze!

 

De dagen worden korter en de nachten kouder, de winter komt eraan! De tijd van heerlijk weg kruipen onder je dekbed is weer aangebroken. U pakt uw winter dekbed uit de kast en bedenkt u dat deze eigenlijk wel aan vervanging toe is…

 

Door het opnemen van vocht door het dekbed klontert de vulling naar verloop van tijd aan elkaar en ontstaan er dus plekken in het dekbed waar de lichaamswarmte niet meer wordt vast gehouden en je het dus koud krijgt s nachts. Dit geldt vooral voor synthetische en wol gevulde dekbedden.  Niks is zo vervelend als midden in de nacht wakker worden van de kou! Het is besloten, er komt een nieuw dekbed.

En dan staat u voor een enorme keuze aan soorten vullingen en tijken, welke moet je nou nemen? Daar helpen wij u bij! Als eerste bepaald u de maat van het dekbed. Voor een 1 persoons bed neemt u een 140 breed, voor 2 persoons dekbed van 160 cm neem je 200 cm breed en voor 180 cm of breder 240 cm breed. Wilt u graag extra lengte of bent u langer dan 1.80 m dan is 220 cm lengte gewenst, anders neem je 200 cm. Zo, nu kunt u de maat bepalen.

Dan is het belangrijk of u last hebt van allergieën en of het belangrijk is of het dekbed makkelijk wasbaar is. Heeft u last van bijvoorbeeld huisstofmijt allergie, dan kiest u voor Kenmerk Anti Allergisch. Wasbaar spreekt voor zich, kies voor het Kenmerk Wasbaar. Vervolgens is het de vraag of u het snel koud hebt, gemiddeld warm of snel warm, filter deze keuze ook uit. Dan kunt u kiezen uit dekbedden die wat steviger en zwaarder aanvoelen of juist een licht dekbed dat je nauwelijks voelt. Ook hier kunt u filter voor aan klikken. Alles uitgefilterd? Dan zijn er waarschijnlijk nog maar een paar dekbedden over en kunt u een bewuste keuze maken.

Nu is het alleen nog de prijs die het verschil maakt. Simpel weg mag u aannemen dat hoe meer het dekbed kost het ook van passende kwaliteit zal zijn. Een duurder dekbed heeft vaak een vulling van hogere kwaliteit met meer prettige eigenschappen en de tijk zal van fijner geweven en sterker katoen zijn. Dons is duurder dan bijvoorbeeld wol en ook daar zit weer veel verschil in kwaliteit.

Heeft u vragen over materialen of vulling, neem dan contact met ons op per telefoon of de Live Chat rechts onderin op onze website.

Bekijk hier ons aanbod 4 seizoenen dekbedden
Bekijk hier ons aanbod enkele dekbedden

Populaire Blogs

Primaviera de Luxe dekbedovertrek van Katoen/Satijn

Primaviera de Luxe dekbedovertrek van Katoen/Satijn

Haal de luxe van een hotel naar de slaapkamer! Bij Timalux hebben we een groot assortiment van Primaviera de Luxe...

Wollen Zomerdekbed

Wollen Zomerdekbed

Wollen zomerdekbed Bij Timalux verkopen we ook wollen zomerdekbedden. Echt dun gevulde zomerdekbedden met een doorgestikte tijk. wol is nature...

Descanso Dekbedovertrekken 100% Satijn/Katoen

Descanso Dekbedovertrekken 100% Satijn/Katoen

Descanso dekbedovertrekken Nieuw bij: Descanso dekbedovertrekken!  Deze luxe en zeer stijlvolle overtrekken hebben allemaal een andere print en verschillende kleuren....