Wat is Polydaun? – Timalux

Tijdelijk vanaf €199 10% Korting! Nog €199.00 te gaan...

✔ Gratis thuis vanaf €39,95 in NL & BE

✔ Expert in bedtextiel en Dons Specialist

✔ Ma-Vrij voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden

✔ Minimaal 3 jaar garantie

Wat is Polydaun?

Polydaun is een bedrijf, gevestigd in Nederland. Het bedrijf ontwikkeld al 50 jaar nieuwe dekbed en hoofdkussen vullingen en produceert daarmee beddengoed van zeer hoge kwaliteit met doordachte eigenschappen. 

De naam Polydaun is de naam van een bedrijf dat zijn oorsprong vindt in Zweden. In 1962 in dit bedrijf begonnen onder de naam Polydun. Dit bedrijf bracht slaapzakken op de markt en was hiermee een van de eerste op de Europese markt. Polydun had al een dochter onderneming voor de Nederlandse markt, Polydaun.

Dit bedrijf doet het in Nederland zo goed dat het al snel een zelfstandig bedrijf wordt en zelfs met een nieuw product komt; het dekbed. Dit gebeurde in de jaren 80 en Polydaun kwam destijds met een zeer vernieuwende lijn synthetisch gevulde dekbedden gemaakt van hoogwaardige materialen. Op dit moment is Polydaun de grootse fabrikant van kunstvezel dekbedden en hoofdkussens in de Benelux.

Polydaun besteedt veel tijd en aandacht aan de individuele slaap behoeften. Zo is er een dekbed voor koukleumen, mensen met huisstofmijt allergie of transpireren. De dekbedden zijn afgestemd op bijvoorbeeld warmte isolatie, wasbaarheid, voorkomen van allergische reactie en speciale kinder dekbedden.

 • Alle Polydaun dekbedden hebben het Öko-tex certificaat wat inhoudt dat het textiel dat gebruikt is voor deze dekbedden en hoofdkussens vrij is van schadelijke stoffen en geen risico vormen voor de gezondheid.
 •  Polydaun staat voor duurzame en verantwoorde productie. Kinderarbeid en slechte werkomstandigheden zijn ontoelaatbaar. Er wordt op milieu bewuste wijze gebruikt gemaakt van materialen en grondstoffen en waar mogelijk worden zelf gerecycelde materialen ingezet.

   Elke dekbed + kussens

   Bekijk hier de gehele Polydaun collectie

   

   

  Populaire Blogs

  Dekbed met Kameelhaar

  Dekbed met Kameelhaar

  Timalux Kameelhaar dekbedden! Het klinkt voor de meeste mensen vreemd, een dekbed met kameelhaar… Maar na enige uitleg is deze...

  Welk dekbed tijdens de overgang?

  Welk dekbed tijdens de overgang?

  Dekbed voor tijdens de overgang De overgang, voor bijna alle vrouwen een onvermijdelijke periode in het leven. Niet de meest...

  Flanellen Dekbedovertrek = Warm slapen in de winter

  Flanellen Dekbedovertrek = Warm slapen in de winter

  Flanellen dekbedovertrek bij Timalux De korte, koude winter dagen zijn weer in zicht. De temperaturen gaan weer omlaag, maar met...