Wat is Merino wol ?

Wat is Merino wol ?

Deze bijzondere wol is afkomstig van het Merino schaap, een van de meest bekende schapenrassen. Deze wol staat bekend om zijn hoge kwaliteit en fijne structuur. Merino wol is zeer zacht en soepel en valt daardoor prettig om het lichaam. Wol is als dekbedvulling vocht en temperatuur regulerend, een prettige eigenschap voor mensen die het snel warm hebben en/of last hebben van transpireren.  

Een dekbed of hoofdkussen gevuld met merino wol is heerlijk luchtig en lichter dan andere wol soorten. Merino wol is van nature goed temperatuur regulerend en helpt de lichaamstemperatuur op peil te houden. De warmte wordt op een prettige manier opgebouwd en het teveel aan warmte wordt snel afgegeven door de katoenen tijk. Onze merino wol dekbedden zijn wasbaar tot 60 graden op lage temperatuur en mogen in de droger. Wij raden aan het dit dekbed alleen te wassen indien nodig gewassen omdat door het wassen het lanoline laagje dat van nature aanwezig is dunner wordt. Dit laagje geeft de soepelheid aan de wol en tevens de natuurlijke anti allergische eigenschap.

Alle Timalux Nature dekbedden en hoofdkussens hebben een Ökotex® keurmerk, dit houd in dat het gecontroleerd en vrij is van schadelijk stoffen is. 

Onze Merino wol producten:

Timalux - Merino de Luxe - Wol - Enkel dekbed

Merino de luxe enkel dekbed

 

Dit enkele dekbed is gevuld met Merino wol en de tijk is van edel satijn. Het dekbed is gestikt in een speciaal patroon zodat de vulling niet verschuift, zo heeft u een heerlijke nachtrust. Het Merino de Luxe enkel dekbed is wasbaar tot 30 graden en is anti allergisch.

 Timalux Nature - Merino de Luxe - Wol - 4 seizoenen dekbed

Merino de luxe 4 seizoenen dekbed

Dit 4 seizoenen dekbed is gevuld met merino wol en de tijk is van edel satijn. Het dekbed is gestikt in een speciaal patroon zodat de vulling niet verschuift, zo heeft u een heerlijke nachtrust. Het Merino de Luxe 4 seizoenen dekbed is wasbaar tot 30 graden en is anti allergisch. Deze 4 seizoenen uitvoering bestaat uit een zomer en een herfst dekbed die dmv knopen aan elkaar koppel baar zijn en zo een warm winter dekbed vormen. 

 

Timalux Nature - Merino de Luxe - Wol - Hoofdkussen

Merino de luxe hoofdkussen

 

De vulling bestaat uit 800 gram Merino scheerwol bolletjes die een wat steviger kussen geven met voldoende steun. De zachte wol vormt goed mee en geeft een gemiddelde steun die vooral voor zij en rug slapers prettig is. Het Timalux Nature Merino kussen heeft een afrits bare tijk. Deze tijk is machine wasbaar en mag in de droger. De vulling zit apart in een binnenhoes, laat deze regelmatig luchten zodat het goed kan drogen.

 

 

www.timalux.nl

Heeft u nog vragen of graag advies op maat? Stel uw vragen direct via de Live Chat op de website of mail naar info@timalux.nl 

 

Terug naar blog