Wat is lyocell? – Timalux

✔ Gratis verzending vanaf €39,95

✔ 10 jaar expert in bedtextiel

✔ Voor 16:00 besteld morgen in huis

✔ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

✔ 3 jaar garantie

Wat is Lyocell?

Lyocell is een vezel die gebruikt wordt als dekbedvulling, maar ook gebruikt wordt als textiel vezel en voor de tijk van een dekbed of hoofdkussen. Lyocell wordt oa onder de merknaam TENCEL® (firma Lenzing) en TREECELL® door Polydaun op de markt gebracht. 

Deze bijzondere vezel is van een natuurlijke afkomst, het wordt gewonnen uit houtpulp van de Eucalyptus boom. De houtpulp wordt behandeld in een proces met een 'gesloten kringloop'  Dat houdt in dat het oplosmiddel dat gebruikt wordt terug gewonnen wordt en zo schadelijke bijwerkingen worden voorkomen. Dit betreft dus een milieu vriendelijk proces.

wat is lyocell

De grote voordelen van lyocell zijn dat deze vezel net zo sterk is als polyester, maar zo zacht en comfortabel is als zijde. Het neemt zeer veel vocht op en kreukt minder.

Als dekbedvulling is lyocell zeer geschikt bij nachtelijk transpireren. Het zorgt ervoor dat het teveel aan vocht en warmte opgenomen wordt en zeer snel afgegeven worst aan het omgevingsklimaat waardoor het onder dit dekbed nooit klam en broeierig aanvoelt. Er heerst dus altijd een droog slaapklimaat waardoor doorslapen bevorderd wordt.

Onze dekbedden African Cotton van Frankenstolz hebben deze Tencel®  vulling en zijn verkrijgbaar in een 2 soorten zomer dekbedden, 4 seizoenen dekbed en enkel dekbed. Tevens is er een hoofdkussen, gestept met Tencel®  verkrijgbaar. 

Polydaun maakt bij het Polydaun Lotus dekbed gebruik van een 100% lyocell tijk, de TREECELL® tijk.  Bij dit dekbed zorgt de vulling ervoor dat de lichaamswarmte en transpiratie vocht naar snel naar de oppervlakte wordt 'vervoerd' en de lyocell tijk zorgt ervoor dat het afgegeven worst aan het omgevingsklimaat waardoor tevens een droog slaapklimaat ontstaat en aanbevolen wordt bij transpireren.

 

Timalux heeft al meer dan 10 jaar alles in huis op het gebied van bedden goed en is aangesloten bij het Webshop Keurmerk. Bekijk ook ons ruime aanbod aan enkele en 4 seizoenen dekbedden! Heeft u vragen of wilt u advies? Stel uw vragen via de Live Chat of mail ons op info@timalux.


Oudere blogs Nieuwere blogs

Sale

Niet beschikbaar

Uitverkocht