Wat is het verschil tussen Vulgewicht en Vulkracht?

Wat is het verschil tussen Vulgewicht en Vulkracht?

Veel gestelde vraag over een Dons Dekbed

Wat is het verschil tussen Vulgewicht en Vulkracht?

Bij de dons dekbedden in het hogere segment wordt de vulkracht getest en deze geeft een bepaalde waarde aan. Hierdoor krijgt u inzicht in de kwaliteit van de gebruikte eendendons of ganzendons vulling. Vulkracht wordt vaak verward met vul gewicht, dat aangeeft hoeveel gram vulling er daadwerkelijk gebruikt is per m2 of het totale vul gewicht van het gehele dekbed. 

 

Vulkracht van dons

Is de dons getest op vulkracht dan heeft dit een bepaalde waarde:

  • De laagste MM waarde is 70MM de hoogst haalbare waarde 220MM
  • 120 MM - 165 MM Goede kwaliteit
  • 170 MM - 185 MM Zeer hoge kwaliteit
  • 190 MM - 220 MM Superieure kwaliteit

Des te hoger de vulkracht des te hoger het comfort van het dons dekbed. Een hoge vulkracht geeft veel volume, een hoge isolatiewaarde en ventileert optimaal. 

De Timalux Dons dekbedden zijn allemaal getest op vulkracht en variëren van een MM waarde van 185 MM t/m 210 MM! 

Vul gewicht van een dons dekbed

Het vul gewicht van een dekbed geeft een waarde aan in gram. Dit is dus letterlijk hoeveel gram dons er in het dekbed zit. Dit wordt aangeven per m2 of in het aantal gram dat in het totale dekbed zit. 

Bij dons is het vul gewicht alleen te vergelijken bij dekbedden met dezelfde vulkracht en hetzelfde dons percentage. Het is namelijk zo dat hoe hoger de vulkracht des te minder vulling er gebruikt hoeft te worden om een licht en vol dekbed te creëren. 

Zo heeft een eendendons dekbed met een percentage van 90% dons en 10% veren een hoger vul gewicht nodig dat een ganzendons dekbed met 100% dons.

En dan is er natuurlijk nog verschil in het soort dekbed. Een donzen zomerdekbed heeft natuurlijk minder vulling nodig dan een donzen winterdekbed die je echt warm moet houden in koude nachten.

 

Bekijk hier al onze Timalux Dons Dekbedden. Diervriendelijk gewonnen dons, handgemaakte top kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs!

 

 Timalux

www.timalux.com

Timalux is al meer dan 10 jaar hét adres voor uw 4 seizoenen dekbed, Enkel dekbed of zomerdekbed. Ook voor een passend dekbedovertrek, hoofdkussen of hoeslaken kunt u in onze overzichtelijke webshop terecht. Gratis verzending vanaf €39,95 en evt direct advies via onze Live Chat!

 Terug naar blog