Hoofdkussens: wat is een box model kussen?

Hoofdkussens: wat is een box model kussen?

Wat is een box model hoofdkussen?

Kussens zijn er – net als dekbedden - in allerlei soorten. Sommigen zijn heel zacht en anderen juist stevig. Vaak staat er bij kussens de term ‘box model’ vermeld, maar wat is dat nou eigenlijk? En voor wie is het box model kussen geschikt? 

Een kussen bestaat altijd uit een tijk (omhulsel) en een vulling. Beide delen kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Afhankelijk van de vulling is het kussen zacht of stevig.Een met wol gevuld kussen voelt vaak stevig aan. Een dons kussen is juist zeer zacht en luchtig.

Naast de vulling is de hoogte van het kussen belangrijk. Wanneer er bij een hoofdkussen ‘box model’ vermeld staat, gaat het om een hoger model. Het is hierdoor vooral geschikt voor rug- en zijslapers en/of mensen die behoefte hebben aan extra steun in de nek. Een boxmodel kussen is hierdoor juist niet geschikt voor buikslapers en mensen die graag op een plat kussen liggen.

 

 De bovenste tekening is een normaal kussen van de zijkant bekeken, de onderste is het boxmodel (dus met twee stikranden in plaats van één).

 

Bekijk hier ons aanbod Box Model Hoofdkussens

 

Wilt u persoonlijk advies over onze hoofdkussens? We zijn op werkdagen direct bereikbaar via onze live chat We geven u graag advies over welk beddengoed het beste bij uw past.

Terug naar blog