Waar koop je een goed dons dekbed?

Waar koop je een goed dons dekbed?

Een goed dons dekbed koop je op www.timalux.nl!

Als je op zoek bent naar een nieuw dons dekbed vliegen de vak termen je om de oren en blijkt het al snel moeilijk om alles te vergelijken en om zo tot een juiste keuze te komen…

Timalux helpt! Wij hebben namelijk het voorwerk al gedaan en een selectie gemaakt uit de beste stoffen, dons en maakwijze. We bieden een overzichtelijk aanbod in verantwoorde dons dekbedden zodat je alleen nog maar hoeft te kijken naar welk budget en welke eigenschappen het beste passen.

Om het makkelijker te maken zijn alle Timalux dons dekbedden:

  • Anti allergisch, Nomite® keurmerk
  • Absoluut niet van levende pluk
  • Wasbaar
  • Ökotex® gecertificeerd, vrij van schadelijke stoffen
  • Voorzien van een katoenen tijk
  • Getest op vulkracht ( MM ) en Tijk ( NM ) waarde
  • Herkomst Duitsland / Nederland

De kwaliteit van de dons wordt aangeven met de MM waarde. De dons gaat in een cilinder en daar wordt gewicht op geplaatst. Vervolgens wordt gemeten in hoeverre de dons weer terug veert en zo wordt een kwaliteit waarde toegekend. De waarden varieert van 0 tot 220 MM. Een dons dekbed bij Timalux heeft een minimale MM waarde van 180 MM tot een waarde van 210 MM. Deze dekbedden hebben een dons kwaliteit van Zeer Goed tot Superieur. Al onze dons dekbedden zijn dus van i.i.g bovengemiddelde kwaliteit, voor minder gaan we niet!

De waarde van het katoen van de tijk wordt in NM waarde aangegeven. Deze waarde geeft aan hoe soepel de tijk geweven is, des te hoger de waarde des te soepeler de tijk. Het is dus niet hoe hoger de waarden hoe beter, het is een beetje waar de persoonlijke voorkeur ligt. De een vindt een iets stuggere tijk prettig, voor de ander liever hoe soepeler en lichter hoe beter. De NM waarde bij Timalux kan variëren van 70 NM ( stevig )  tot 240 NM ( extreem soepel ).

timalux dons dekbed

De NM en MM waarden staan duidelijk bij al onze donzen dekbedden vermeldt zodat u meteen kunt zien welke waarden aan het dekbed zijn toegekend.

Wij werken nauw samen met onze dons dekbedden leveranciers en dons atelier. Door deze directe samenwerking kunnen we de beste prijzen bieden voor de allerbeste kwaliteit. Voor ieder budget is er een dons dekbed verkrijgbaar met een vulling van eendendons, ganzendons of een mix van beide.

Onze dons dekbedden zijn verkrijgbaar in:

Bekijk hier ons dons dekbedden pagina voor alle info betreft onze dons dekbedden.

Heeft u nog vragen over onze dekbedden? Mail ons op info@timalux.nl of stel uw vragen via onze Live Chat in onze web shop www.timalux.nl.timalux dons dekbed

Terug naar blog