Wat zijn de voor en nadelen tweepersoons dekbed? – Timalux

✔ Gratis verzending vanaf €39,95

✔ 10 jaar expert in bedtextiel

✔ Voor 16:00 besteld morgen in huis

✔ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

✔ 3 jaar garantie

Winkelwagen

Liever twee eenpersoons dekbedden of een tweepersoons dekbed?

 

Met een twijfelaar of tweepersoons bed heb je de keuze om één dekbed te delen of om twee losse eenpersoons dekbedden te hebben. Hoe weet je wat het beste is in jouw situatie? Onze blog helpt je een handje..

Twee losse eenpersoons dekbedden zijn praktischer


Het grote voordeel van twee aparte dekbedden is dat je een dekbed kunt kiezen dat past bij jouw wensen. Dit kan dus erg handig zijn als één van beiden last heeft van transpireren of het juist snel koud heeft. Mocht de een het snel warm hebben dan neemt diegene ook de warmte over van de ander onder 1 dekbed, dat is met 2 eenpersoons dekbedden ook opgelost. 

Een ander voordeel is natuurlijk dat je geen 'ruzie' hebt om de dekbedden. Je hoeft niet bang te zijn dat je halverwege de nacht zonder dekbed ligt.Een tweepersoons dekbed delen is knusser

Liggen jullie eigenschappen dicht bij elkaar (snel warm, snel koud etc.)? Dan is een tweepersoons dekbed zeker een optie. Een tweepersoons dekbed is over het algemeen knusser en gezelliger dan twee losse dekbedden. Ook ziet het er mooier uit op het bed, omdat het een geheel is. Let overigens wel goed op welke maat je kiest. Er moet immers genoeg dekbed zijn voor beiden! Voor een bed van 160 kies je doorgaans 200 cm breed, maar 240 cm kan ook prima, dan heb je wat over aan de zijkanten. 

Hier kun je lezen welke maat dekbed het beste bij jouw bed past.


Nadelen van een tweepersoons dekbed
Het nadeel van een tweepersoons dekbed is dat hij niet in elke wasmachine past. Bij wol en dons is wassen echter niet nodig (en soms ook niet mogelijk). Daarnaast kost het wat meer moeite om je bed op te maken, omdat het dekbed groter en zwaarder is.

Hopelijk heb je op basis van deze informatie een overweging kunnen maken!

Heb je vragen of wil je uitgebreid advies? Neem dan contact met ons op.
We helpen je graag!


Oudere blogs Nieuwere blogs

Sale

Niet beschikbaar

Uitverkocht