Wat zijn de voor en nadelen tweepersoons dekbed?

Wat zijn de voor en nadelen tweepersoons dekbed?

Liever twee eenpersoons dekbedden of een tweepersoons dekbed?

 

Met een twijfelaar of tweepersoons bed heeft u de keuze om één dekbed te delen of om twee losse eenpersoons dekbedden te hebben. Wat is het beste in uw situatie?

Twee losse eenpersoons dekbedden is vooral praktisch


Het grote voordeel van twee aparte dekbedden is dat u een dekbed kunt kiezen dat past bij uw specifieke wensen. Dit kan erg handig zijn als één van beiden last heeft van transpireren of het juist snel koud heeft. Mocht de één het snel warm hebben dan neemt diegene ook de warmte over van de ander onder datzelfde dekbed, dat is met twee eenpersoons dekbedden opgelost. 

Een ander voordeel is natuurlijk dat u geen 'ruzie' heeft om de dekbedden. U hoeft niet bang te zijn dat u halverwege de nacht zonder dekbed ligt.Een tweepersoons dekbed delen is knusser

Liggen de eigenschappen dicht bij elkaar (snel warm, snel koud etc.)? Dan is een tweepersoons dekbed zeker een optie. Een tweepersoons dekbed is over het algemeen knusser en gezelliger dan twee losse dekbedden. Ook ziet het er mooier uit op het bed, omdat het een geheel is. Let overigens wel goed op welke maat u kiest. Er moet immers genoeg dekbed zijn voor beiden! Voor een bed van 160 kiest men doorgaans 200 cm breed, maar 240 cm kan ook prima, dan heeft u wat over aan de zijkanten. 

Hier kunt u lezen welke maat dekbed het beste bij uw bed past.


Nadelen van een tweepersoons dekbed
Het nadeel van een tweepersoons dekbed is dat hij niet in elke wasmachine past. Bij wol en dons is wassen echter niet nodig (en soms ook niet mogelijk). Daarnaast kost het wat meer moeite om het bed op te maken, omdat het dekbed groter en zwaarder is.

Hopelijk heeft u op basis van deze informatie een overweging kunnen maken!

Heeft u vragen of wilt u uitgebreid advies? Neem dan contact met ons op.
We helpen u graag!

Terug naar blog