Voordelen van een donzen dekbed

Voordelen van een donzen dekbed

Voordelen van een donzen dekbed

De afgelopen jaren hebben we veel mensen blij mogen maken met een donzen dekbed. Een dons dekbed is bij veel mensen geliefd, maar waarom?

 

Vederlicht

Dons behoort tot de lichtste dekbedvullingen. Door het grote vermogen om warmte vast te houden van donsvlokken en veren is er weinig vullling nodig en houdt het toch genoeg warmte vast om een heerlijk herfst en winter dekbed krijgen. In vergelijking met een wollen dekbed kan dit al gauw een kilo schelen! Doordat er veel lucht tussen de dons blijft zitten dat opgewarmd wordt door lichaamswarmte krijg je een zeer behaaglijk gevoel. Dons geeft teveel aan warmte ook weer snel af waardoor er altijd een contante temperatuur onder het dekbed is. 

 

Zacht & Volumineus

Een donzen dekbed voelt zacht aan en valt heerlijk om uw heen terwijl u het nauwelijks voelt. Ganzen dons dekbedden hebben meer volume dan eenden dons gevulde dekbedden simpelweg omdat de donsvlok en veer van een gans groter is dan van een eend. Beide soorten dons zijn zeer licht en voelt erg comfortabel aan.

 

Natuurlijk, Ademend en Anti Allergisch

Dons is een natuurlijke vulling. Het is afkomstig van (afhankelijk van het type dekbed) eenden of ganzen. Het is een natuurlijk materiaal dat zeer goede isolerende en vochtregulerende eigenschappen heeft. Dons is een materiaal dat weinig vocht opneemt en daardoor geen leefomgeving biedt voor de huisstofmijt. Ook zal het nooit broeierig warm worden daar er altijd een droog slaapklimaat heerst. 

 

Weinig onderhoud

Iedereen ligt graag in een fris bed. Soms is het dan ook nodig je dekbed te wassen. Bij dons is het echter voldoende wanneer u dit ééns in de 4 a 5 jaar doet (afhankelijk van het gebruik). Wel is het belangrijk om het  dekbed een paar keer per week op te schudden. Verder is het voldoende om het donzen dekbed af en toe te laten luchten in de frisse buitenlucht. Praktisch toch? Mocht u hem willen wassen, breng hem dan naar een speciale wasserij om de kwaliteit van het dekbed te behouden.

 

Jarenlang plezier

Van een donzen dekbed heeft u jaren lang plezier. Als u het dekbed steeds opschud en regelmatig laat luchten, gaat een donzen dekbed zeker 10 jaar mee. Voor de oplettende lezer: Dit betekent dus dat u hem in principe dus maar één keer hoeft te laten reinigen.

 

Bekijk hier meer informatie over alle vullingen.

Hier vind u onze donzen dekbedden.

Terug naar blog