Tips om warm te slapen in de winter

Tips om warm te slapen in de winter

Lekker slapen tijdens koude nachten

De winter komt er nu echt aan.. U wilt het natuurlijk niet koud hebben in bed en ook lekker kunnen slapen in de winter. Het juiste dekbed helpt je met een comfortabele nachtrust in de winter. We geven u daarom graag wat tips en uitleg over de verschillende dekbedden die Timalux voor u heeft.

  • 4-Seizoenen Dekbed

Een groot voordeel van een 4-seizoenen dekbed is dat u in de winter een lekker warm winter dekbed kunt creëren. Door middel van bijvoorbeeld (druk) knopen kunt u het herfst en zomer deel aan elkaar bevestigen. Door de 2 losse delen gecombineerd 4-seizoenen dekbed krijg je een extra ‘lucht laag’ (de lucht tussen de twee delen), wat voor extra isolatie zorgt. Vaak wordt gedacht dat de twee delen vaak los gaan, maar een dekbed van hoge kwaliteit heeft goede koppel of druk knopen en gaan zelden los. Nog een voordeel is dat u in ieder seizoen het juiste dekbed ter beschikking hebt en een 4 seizoenen dekbed daardoor niet alleen praktischer, maar ook goedkoper is in aanschaf. 4 seizoenen dekbedden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten vulling zoals dons, wol, Tencel ® en synthetisch, alle met hun eigen eigenschappen. 

Bekijk hier al onze 4-seizoenen dekbedden

 


  • Enkel of Medium dekbed

Heeft u geen koude slaapkamer of toch geen voorkeur voor een 4 seizoenen dekbed, dan kunt u  ook kiezen voor een enkel dekbed. Deze variant is vaak net zo dik gevuld als het herfst deel van een 4 seizoenen dekbed en bestaat dus uit 1 deel. Vaak wordt ervoor gekozen om voor de zomer maanden een los zomer dekbed aan te schaffen. De vullingen die vaak verkocht worden bij enkele dekbedden zijn dons, wol en Tencel® en synthetische dekbedden.

Bekijk hier al onze Enkele dekbedden
  • Wollen dekbed

Een dekbed met wol gevuld is nog altijd zeer populair. Wol is een stevige, veerkrachtige vulling en samen met een tijk van katoen betreft het een dekbed van puur natuur. Wol staat erom bekend dat goed vocht en temperatuur regulerend is wat prettig is bij transpireren en voor mensen die het s nachts snel warm hebben. Een wollen dekbed voelt wat zwaarder aan dan gemiddeld en vormt prettig om het lichaam zodat er geen lichaamswarmte kan ontsnappen. een nadeel van een wol gevuld dekbed is dat het vak niet wasbaar is.Het Texels Comfort dekbed  met een 100% wol vulling van het Texelse schaap is ons best verkochte dekbed

Bekijk hier onze Wollen dekbedden
  • Dons dekbed

Een dekbed gevuld met dons heeft nog altijd niet geëvenaarde eigenschappen wat vocht en temperatuur regulatie betreft. Met een zeer licht vul gewicht, maar wel een hoge vul kracht heeft u een dekbed dat heerlijk warm is en zo licht als een wolk. De dons gebruikt de lichaamswarmte om op een zeer prettige manier warmte gelijkmatig op te bouwen en de lichaamstemperatuur op peil te houden. Hierdoor wordt doorslapen bevordert en wordt u meer uitgerust wakker. Tegenwoordig is een dons dekbed ook geschikt voor mensen met allergiën of luchtweg problemen daar de tijk dons dicht is en de dons zelf geen huisstofmijt kan bevatten. Het dekbed heeft vaak het NOMITE label dat aangeeft dat het getest is. Dons is makkelijk in onderhoud; het hoeft niet vaak gewassen te worden, opschudden en goed laten luchten is voldoende om het volume en lichte gevoel lang te behouden. Timalux heeft een eigen lijn dons dekbedden met verschillende soorten dons van diervriendelijk gewonnen dons uit de Mazuren in Polen. 

Bekijk ons assortiment Dons dekbedden

  • Synthetisch dekbed

 Er zijn veel verschillen in synthetische dekbedden. Wat ze gemeen hebben is dat de vulling gemaakt is van machine gemaakte vezels en dus niet van natuurlijke afkomst zijn. dit heeft voor en nadelen: deze dekbedden zijn anti allergisch, zijn makkelijk wasbaar en relatief goedkoop. Daarentegen gaan ze vaak minder lang mee en zijn de temperatuur en vocht regulerende eigenschappen niet te vergelijken met een dons of wol gevuld dekbed. Er zijn zeer goedkope synthetische vullingen die nauwelijks ademend zijn, maar er zijn ook veel, goed door ontwikkelde synthetisch vezels, die de eigenschappen van een natuurlijke vulling nabootsen. Deze vullingen zijn bijvoorbeeld te vinden in onze Classic en Polydaun dekbedden. Deze synthetische dekbedden zijn van hoge kwaliteit en staan garant voor  

Bekijk hier alle Synthetische dekbedden 

 

Wilt u meer weten over de verschillende soorten vullingen en de eigenschappen kijk dan hier!

 
Gratis verzending, voor 16.00 besteld op werkdagen, morgen in huis!

 

Timalux heeft al meer dan 10 jaar alles in huis op het gebied van bedden goed en is aangesloten bij het Webshop Keurmerk. Bekijk ook ons ruime aanbod aan enkele en 4 seizoenen dekbedden! Heeft u vragen of wilt u advies? Stel uw vragen via de Live Chat of mail ons op info@timalux.

 

Terug naar blog