Vijf tips om beter te slapen tijdens warme nachten – Timalux

✔ Gratis verzending vanaf €39,95

✔ 10 jaar expert in bedtextiel

✔ Voor 16:00 besteld morgen in huis

✔ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

✔ 3 jaar garantie

Winkelwagen

Beter slapen tijdens warme nachten

 

Nederlandse zomers zijn wisselvallig en vaak is het benauwd of klam. Dat kan je nachtrust behoorlijk verstoren. Wij geven je graag wat tips die je zullen helpen om toch fatsoenlijk te kunnen slapen.

 

 1. Vermijd synthetisch beddengoed.

Bij zomerse temperaturen verliezen we veel vocht tijdens onze slaap. Kies daarom voor natuurlijke materialen en vermijd synthetisch beddengoed. Heb je een synthetisch dekbed en/of kussen? Kies dan voor een katoenen overtrek en hoeslaken. Wil je het nog koeler hebben, ga dan voor een (katoenen) zomerdekbed. Dit geldt overigens ook voor je nachtkleding, ga bijvoorbeeld voor een groot katoenen t-shirt of nachthemd. Katoen is namelijk zeer ademend en neemt het vocht goed op.

 

2. Zoek het lager bij de grond.

Warme lucht stijgt op. Daarom is het in een huis beneden koeler dan boven. Je kunt dus overwegen om een verdieping lager te gaan slapen, zeker wanneer je slaapkamer zich op de bovenste verdieping van het huis bevindt. Heb je niet meerdere verdiepingen? Leg je matras dan in de koelste ruimte (op de grond). Misschien niet zo comfortabel als je bed, maar zeker koeler!

 

3. Houd je ramen overdag dicht.

Is het buiten warmer dan binnen, houd dan je ramen overdag dicht. Laat de binnendeuren juist wel open staan, zodat de lucht door het gehele huis kan circuleren. Zodra het ’s avonds afkoelt (en het dus buiten kouder is dan binnen) mag alles weer open.

 

4. Neem een lauwe douche.

Nee, geen ijskoude, want het temperatuurverschil tussen je lichaam en de omgeving wordt dan te groot, waardoor je het juist erg warm krijgt. Een graag of 25 tot 30 is vaak al voldoende om af te koelen.

 

 5. Leg je nachtkleding in de koelkast of vriezer.

Deze tip klinkt misschien vreemd, maar werkt zeker. Leg je kleding een uurtje voor je gaat slapen in de koelkast of (als het echt tropisch warm is) in de vriezer. Haal het er kort voor je naar bed gaat uit en je hebt heerlijk koele kleding.

 

Bekijk ons assortiment zomerdekbedden.

Dat waren onze tips… Doe er je voordeel mee en slaap lekker alvast!


Oudere blogs Nieuwere blogs

Sale

Niet beschikbaar

Uitverkocht