Vijf tips om beter te slapen tijdens warme nachten

Vijf tips om beter te slapen tijdens warme nachten

Beter slapen tijdens warme nachten

 

Nederlandse zomers zijn wisselvallig en vaak is het benauwd of klam. Dat kan je nachtrust behoorlijk verstoren. Wij geven u graag wat tips die u zult helpen om toch fatsoenlijk te kunnen slapen.

 

 1. Vermijd synthetisch beddengoed.

Bij zomerse temperaturen verliezen we veel vocht tijdens onze slaap. Kies daarom voor natuurlijke materialen en vermijd synthetisch beddengoed. Heeft u  een synthetisch dekbed en/of kussen? Kies dan voor een katoenen overtrek en hoeslaken. Wilt u  het nog koeler hebben, ga dan voor een (katoenen) zomerdekbed. Dit geldt overigens ook voor uw nachtkleding, ga bijvoorbeeld voor een groot katoenen t-shirt of nachthemd. Katoen is namelijk zeer ademend en neemt het vocht goed op.

 

2. Zoek het lager bij de grond.

Warme lucht stijgt op. Daarom is het in een huis beneden koeler dan boven. U kunt dus overwegen om een verdieping lager te gaan slapen, zeker wanneer uw slaapkamer zich op de bovenste verdieping van het huis bevindt. Heeft u niet meerdere verdiepingen? Leg uw matras dan in de koelste ruimte (op de grond). Misschien niet zo comfortabel als je bed, maar zeker koeler!

 

3. Houd uw ramen overdag dicht.

Is het buiten warmer dan binnen, houd dan uw ramen overdag dicht. Laat de binnendeuren juist wel open staan, zodat de lucht door het gehele huis kan circuleren. Zodra het ’s avonds afkoelt (en het dus buiten kouder is dan binnen) mag alles weer open.

 

4. Neem een lauwe douche.

Nee, geen ijskoude, want het temperatuurverschil tussen uw lichaam en de omgeving wordt dan te groot, waardoor u het juist erg warm krijgt. Een graag of 25 tot 30 is vaak al voldoende om af te koelen.

 

 5. Leg uw nachtkleding in de koelkast of vriezer.

Deze tip klinkt misschien vreemd, maar werkt zeker. Leg uw kleding een uurtje voor u gaat slapen in de koelkast of (als het echt tropisch warm is) in de vriezer. Haal het er kort voor u naar bed gaat uit en u heeft heerlijk koele kleding.

 

Bekijk ons assortiment zomerdekbedden.

Dat waren onze tips… Doe er uw voordeel mee en slaap lekker alvast!

Terug naar blog