Timalux Nature dekbedden en hoofdkussens

Bij Timalux richten we ons vooral op beddengoed van natuurlijke materialen. Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit en eigenschappen van materialen als wol, Tencel® en kameelhaar hebben wij onze eigen dekbeddenlijn gelanceerd: Timalux Nature Dekbedden

De Luxe en Superieur dekbeddenTimalux dekbed nature

Onze Nature dekbedden lijn kent twee uitvoeringen, de ‘De Luxe’ en de ‘Superieur’. Onze dekbedden heb ben het Ökotex® keurmerk en zijn tevens wasbaar en anti allergisch. voor onze Nature lijn gebruiken we de volgende natuurlijke vullingen:

De tijk van de deze lijnen is gemaakt van katoen of Tencel®, in een zeer fijne satijn weving, ook wel edel satijn of ‘super fine’ genoemd. De tijk voelt daardoor zeer luxe, zacht en soepel aan.

Het verschil tussen beide series zit hem in het vul gewicht de kwaliteit van de vulling en tijk. De ' De Luxe-lijn' bestaat uit handgemaakte enkele en 4 seizoenen dekbedden met een zeer goede kwaliteit vulling en een hoogwaardige edel satijn tijk. De Superieur heeft een iets lager vul gewicht, omdat gewerkt is met de hoogste kwaliteit vulling. Daarom zijn deze dekbedden net wat lichter en de tijk nog luxer en soepeler. 

De 'De Luxe' dekbedden zijn verkrijgbaar in zomer, enkel en 4 seizoenen variant. De 'Superieur' dekbedden zijn verkrijgbaar in zomer en enkele variant. Deze dekbedden zijn standaard voorzien van knoopsgaten en knopen zodat ze altijd koppel baar zijn. Zo kunt u kiezen voor bijvoorbeeld 2 zomerdelen aan elkaar als u het snel warm heeft in de winter, op juist 2 enkele delen als u het snel koud heeft.

Dekbed en hoofdkussen gevuld met kameelhaar

Kameelhaar is een luxe en fijne wol soort. Kamelen leven in extreme weersomstandigheden. Dit kunnen zij mede door hun vacht. Kamelenhaar is zeer isoleren en ventilerend, waardoor het zeer geschikt is al dekbedvulling. Een dekbed of hoofdkussen met kamelenhaar geeft behaaglijke warmte en zorgt voor een lekker warm gevoel, zonder zweterig te worden.

Het kameelhaar dekbed is verkrijgbaar in de volgende varianten:

Dekbed en hoofdkussen gevuld met Merino Wol

Merino wol is afkomstig van het merino schaap. Dit is een bekend schapenras dat bekend staat om de fijne wolstructuur. Merino wol zorgt voor een prettige temperatuur en geeft het teveel aan warmte af. Heerlijk voor in de herfst en winter! Wol ventileert zeer goed en is tevens geschikt voor mensen die snel transpireren. Merino wol is lichter dan andere wol soorten en in deze voorbehandelde variant is het dekbed wasbaar en anti allergisch.

 

Dekbed en hoofdkussen gevuld met Tencel®

Tencel® wordt veelal aanbevolen bij mensen die het snel warm hebben of transpireren. Het is een natuurlijke vezel die uitstekend isoleert, maar daarentegen de lichaamstemperatuur peil houdt waardoor schommelingen in temperatuur voorkomen worden. Tencel® voelt heel licht aan en valt zeer soepel om het lichaam. Het is geschikt voor alle seizoenen en makkelijk wasbaar. Het droogt snel en heeft een lange levensduur. Onze Timalux Tencel® dekbedden zijn verkrijgbaar in: 

Nog vragen over onze nieuwe Nature dekbedden? Stel ze via de Live Chat op onze site www.timalux.nl of mail naar info@timalux.nl

Terug naar blog