Timalux Nature dekbedden met Kameelhaar

Timalux Nature dekbedden met Kameelhaar

Het klinkt misschien wat vreemd, een dekbed of kussen met kameelhaar, maar als u er meer over weet is het eigenlijk heel logisch. Een kameel leeft van origine in de woestijn waar het overdag bloedheet is en 's nachts juist koud. De vacht van de kameel kan zeer goed omgaan met deze temperatuur verschillen en houdt de lichaamstemperatuur optimaal op peil, prettige eigenschap voor een dekbed!

De kamelen worden jaarlijks geschoren en zo wordt op een diervriendelijke manier, net als bij een schaap, de wol gewonnen en kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Voor onze handgemaakte dekbedden wordt de beste kwaliteit kameelhaar gebruikt voor een zeer licht dekbed en samen met de katoenen tijk een optimaal ventilerend en isolerend dekbed. 

De voordelen van kameelhaar als dekbedvulling

  • - Vermindert transpireren
  • - Past zich aan lichaamstemperatuur aan
  • - Hoge vochtopname, droogt snel
  • - Goed isolerend, bouwt op een prettige manier warmte op
  • - Luchtig en licht


Camel de Luxe dekbedden 100% fijnste Kameelhaar vulling en een tijk handgemaakt van zeer fijn geweven katoen, een premium batist. Het dekbed is machine wasbaar tot 30 graden en anti allergisch.

camel de luxe kameelhaar enkel dekbed

Timalux Camel de Luxe dekbed is verkrijgbaar in: 

Enkel dekbed
-  Zomer dekbed         
-  4 - seizoenen dekbed                                                       

 

Camel Superieur dekbedden zijn gevuld met 100% fijnste Kameelhaarfluim. Dit is het meeste zachte deel van de wol van een kameel. Deze vulling geeft een zeer licht dekbed met optimaal ventilerende eigenschappen. De tijk is gemaakt van zuiver katoen geweven in een edel satijn binding. 

Kameel haar superieur zomer dekbed

Deze dekbedden worden in de hoeken met de hand versterkt zodat het niet schuift in het overtrek. Standaard zijn er knoopsgaten gemaakt en worden er knoopjes bijgeleverd zodat eventueel 2 delen aan elkaar gemaakt kunnen worden indien gewenst.

Meer informatie? Stel ze via de live chat of mail naar info@timalux.nl

www.timalux.nl

www.timalux.nl

Terug naar blog