Tencel® zomerdekbed bij Timalux

Tencel® zomerdekbed bij Timalux

Een lekkere warme zomer vinden veel mensen prettig, maar slapen in tijdens warme nachten kan een uitdaging zijn... Een zomerdekbed kan helpen! Deze extra dun gevulde dekbedden met warmte klasse 4 zijn vaak nog dunner gevuld dan het zomerdeel van een 4 seizoenen dekbed. Ook kan het zijn dat je in de winter behoefte hebt aan een andere vulling dan in de zomer.

In warme nachten zul je meer transpireren. Op het moment dat het dekbed het vocht op neemt, maar niet snel genoeg droogt krijg je het broeierig warm. Het is dus zaak dat het dekbed snel droogt zodat een droog slaap klimaat behouden blijft.

Tencel® is een ideale vulling voor een zomerdekbed. Deze natuurlijke vezel, gemaakt van houtpulp, kan heel veel vocht opnemen in korte tijd, maar het grootste voordeel is dus dat het heel snel droogt. Dit helpt transpireren en nacht zweten verminderen of zelf te voorkomen.

Timalux heeft 3 zomerdekbedden met Tencel®:

Dit zomerdekbed is geheel doorgestikt wat er voor zorgt dat het extra dun is en weinig lucht kan vasthouden dat verwarmd kan worden. De Tencel® vulling en de katoenen tijk zorgen samen voor een prettig dekbed voor gebruik in warme nachten. 

 

 

 

Dit zomerdekbed heeft een vulling van Tencel® met een tijk van Afrikaans geteeld katoen. Het verschil met de Extra dun dekbed is dat dit dekbed niet in banen, maar in grote vlakken is gestikt. Hierdoor kan het wat meer warmte vasthouden en valt het wat lichter.

 

 

 

Dit zomerdekbed is het meest lichte en soepele zomerdekbed met Tencel®. De vulling is aangevuld met de zeer lichte air fleece vezel en is voorzien van een tijk gemaakt van kBA biologisch geteelde katoen. Dit luxe atelier gemaakte dekbed wordt geheel met de hand gemaakt.

 

Timalux  Ventus - Tencel® - Zomerdekbed - Ideaal bij transpireren

 

Een Tencel® zomerdekbed biedt dus comfort in warme nachten en is zeer geschikt voor mensen die last hebben van nachtzweten. Gebruik bij deze dekbedden een katoenen dekbedovertrek zodat deze bijzonder vulling optimaal z’n werk kan doen.

Op zoek naar een ander zomerdekbed? Bekijk hier al onze zomerdekbedden 

timalux dekbed
Terug naar blog