Soorten katoen voor een dekbedovertrek

Soorten katoen voor een dekbedovertrek

Katoen is een zeer geschikte grondstof voor een dekbedovertrek. Deze natuurlijke stof is goed in het opnemen van vocht en heeft een temperatuur regulerend vermogen. Het voelt comfortabel aan, is wasbaar op minimaal 40 graden en is geschikt voor gebruik in alle seizoenen. Daarnaast kan het bedrukt worden met allerlei soorten prints die de slaapkamer meteen de juiste ' look en feel ' geven!

katoen

Er zijn verschillende manieren waarop de katoen vezel geweven kan worden. Deze manier van weven zorgt voor specifieke eigenschappen van de stof en deze soorten hebben ook allen een eigen naam. Hier leggen we uit wat de soorten wevingen zijn die gebruikt worden voor het maken van een dekbedovertrek. 

 

dekbedovertrek katoen/satijndekbedovertrek katoen/satijn

Katoen/Satijn is een zeer fijn geweven variant van katoen en dus niet de synthetische variant satijn. Door de speciale weving liggen de draden dichter tegen elkaar aan waardoor het extra soepel valt. Een dekbedovertrek van katoen/satijn heeft een prachtige, lichte glans en geeft daardoor een luxe uitstraling aan de slaapkamer. Katoen/Satijn is wasbaar, het mag in de droger en is kreukvrij. De print komt op deze stof extra mooi uit wat een katoen/satijnen dekbedovertrek ook een zeer luxe cadeau maakt!

Biologisch Katoen is een katoensoort dat op een milieuvriendelijke manier wordt gewonnen. Biologisch katoen voelt zacht en soepel aan en heeft een extra comfortabele ' touch '. Deze katoen soort is duurder dan de gemiddelde katoen weving omdat door het niet gebruiken van bestrijdingsmiddelen vaak betekent dat de opbrengst van een veld met biologisch katoen minder is. Het merk Scent of Nature biedt prachtige overtrekken aan met natuur prints, geleverd in een prachtige cadeau verpakking compleet met een geur zakje en spray.

Staat er 100% katoen aangegeven bij een dekbedovertrek dan is er enkel gebruik gemaakt van vezels van de katoen plant zonder toevoegingen en is er gebruik van gemaakt van de standaard katoen weving. Deze natuurlijke stof is vocht regulerend, huidvriendelijk en sterk. Een katoenen dekbedovertrek is te gebruiken in alle seizoenen vanwege het temperatuur regulerende vermogen. Er is el verschil in kwaliteit van de katoen, meestal is de prijs in dit geval een goede indicator om in te schatten hoe comfortabele en duurzaam het overtrek zal zijn.  Katoen kan tot 60 graden gewassen worden en kan in de droger. Meestal wordt op 40 graden geadviseerd vanwege behoudt van het milieu.           

 

biologisch katoen dekbedovertrek

Blended Cotton of gemend katoen is een vrij nieuwe stof soort. In dit geval is de verhouding meestal 80% katoen en 20% polyamide. Deze mix zorgt ervoor dat het ademende en temperatuur regulerende vermogen nog steeds vooraan staat en toegevoegde synthetische vezel zorgt ervoor dat het overtrek sterker is, langer mee gaat en minder kreukt.           

Een flanellen dekbedovertrek is gemaakt van katoenvezel van los gesponnen garen. Doordat de draad geruwd wordt krijgt het een wat ' pluizig' oppervlak waardoor het heerlijk zacht aanvoelt. Flanel kan daardoor ook wat mee lichaamswarmte vast houden wat deze stof vooral in de wintermaanden een geliefd dekbedovertrek maakt. Flanel kan gemaakt zijn van synthetische vezel, maar ook van 100% katoen. Deze laatste variant is vaak wat duurder, maar is meer ademend en vocht regulerend.  

Sleeptime Flanel - Washed Cotton blauw dekbedovertrek tweepersoonsGood Morning - Blocks dekbedovertrek

 

Nieuw in ons assortiment zijn de dekbedovertrekken van Twill katoen. Deze stof wordt al zeer lang gebruikt om de duurzame eigenschappen die het heeft. Deze diagonaal geweven verbinding maakt de stof extra sterk en duurzaam. het is bestand tegenPrimaviera De luxe - Gradient - Dekbedovertrek - Twill Katoen veel wassen en drogen en zal jarenlang een mooi dekbedovertrek geven. Daarnaast heeft het de standaard ademende eigenschappen van katoen en is het zeer geschikt voor ieder seizoen.

 

 

timalux logo

 Timalux heeft een geschikt dekbedovertrek voor iedereen! Bekijk hier ons hele assortiment dekbedovertrekken!

Heeft u nog vragen of graag advies op maat? Stel uw vragen direct via de Live Chat op de website of mail naar info@timalux.nl. 

 

 

Terug naar blog