Slapen in de herfst, welk dekbed....?

Slapen in de herfst, welk dekbed....?

De dagen worden weer korter en de hittegolf van afgelopen zomer zijn we gauw vergeten. De herfst is begonnen. Tijd om je zomer dekbed te verruilen voor een lekker warm (4 seizoenen) dekbed. Wat is er zoal te verkrijgen en wat zijn de voordelen en nadelen?

Dons, wol, kameelhaar en Tencel® dekbedden

Bij Timalux zijn we gespecialiseerd in dekbedden met vulling van natuurlijk materiaal. Onze meest verkochte dekbedden zijn dons, wol en Tencel® in enkele en 4 seizoenen dekbedden. Deze dekbedden hebben een tijk van katoen, waardoor alle dekbedden goed ademen.

Een dons dekbed is vooral geliefd door zijn zachte en lichte eigenschappen. Een dons dekbed voelt dik, maar zeer luchtig aan. Het gevoel van een wolkendeken is heerlijk in de herfst. Ook voor mensen die snel transpireren of het snel warm hebben is een donzen dekbed geschikt ivm de goede ventilerende eigenschappen van dons met een hoge vulkracht. 

Mensen die voor wollen dekbed gaan kiezen voor een behaaglijk gevoel van warmte en een steviger dekbed. We hebben diverse soorten wollen dekbedden in ons dekbedden assortiment, zoals Merino wol en Texelse wol. Merino wol is zeer licht en luchtig, terwijl Texelse wol wat steviger van structuur is. 

Tencel® is een natuurlijke vezel die vooral geschikt is voor mensen die last hebben van nachtelijk transpireren. Het voelt lichter aan dan wol, maar is steviger dan dons. In combinatie met een katoenen tijk is een Tencel® dekbed een uitstekende keuze voor de herfst/ winter. Vooral bij transpiratie is deze natuurlijke vezel zeer geschikt daar het optimaal in staat is de lichaamstemperatuur op peil te houden. 

Enkel dekbed geschikt voor de herfst?

Een enkel dekbed bestaat uit één deel. Een enkel dekbed is een stuk dikker dan een zomer dekbed en daardoor heerlijk warm in de herfst. Onze bestsellers zijn de enkele dekbedden met eenden of ganzendons dons vulling, wol is een echte aanrader voor mensen die het gemiddeld tot snel koud hebben en Tencel® als u het juist snel warm heeft. Een ander voordeel van een enkel dekbed is, dat het meestal voordeliger is dan een 4 seizoenen dekbed. Dat komt doordat er simpelweg minder stof en vulling nodig is voor het dekbed.

4 seizoenen dekbed voor variatie in de herfst

Het 4 seizoenen dekbed is al jaren populair. Omdat het dekbed uit twee losse delen bestaat, is het geschikt voor de herfst en winter, maar ook in de warmere periodes. Een 4 seizoenen dekbed wordt met behulp van knopen of druk knopen aan elkaar bevestigd. Zo kunt u in de herfst (en de rest van het jaar) zelf bepalen welk deel van het dekbed u gebruikt. Maak ze in de winter aan elkaar vast voor een extra dik en warm dekbed.

 

Kijk voor meer info op onze herfst pagina:

timalux herfst dekbedden

Heeft u graag advies over uw nieuwe enkele of 4 seizoenen dekbed? Stel uw vragen per Live Chat op onze site of stel uw vragen per mail via info@timalux.nl. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze. 

Terug naar blog