Slapen in de herfst, welk dekbed? – Timalux

✔ Gratis verzending vanaf €39,95

✔ 10 jaar expert in bedtextiel

✔ Voor 16:00 besteld morgen in huis

✔ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

✔ 3 jaar garantie

Winkelwagen

De dagen worden weer korter en de hittegolf van afgelopen zomer zijn we gauw vergeten. De herfst is begonnen. Tijd om je zomer dekbed te verruilen voor een lekker warm (4 seizoenen) dekbed. Wat is er zoal te verkrijgen en wat zijn de voordelen en nadelen?

 

Dons, wol, kameelhaar en Tencel® dekbedden

Bij Timalux zijn we gespecialiseerd in dekbedden met vulling van natuurlijk materiaal. Onze meest verkochte dekbedden zijn dons, wol en Tencel® enkele en 4 seizoenen dekbedden. Deze dekbedden hebben een tijk van katoen, waardoor alle dekbedden goed ademen.

Een dons dekbed is vooral geliefd door zijn zachte en lichte eigenschappen. Een dons dekbed voelt dik, maar zeer luchtig aan. Het gevoel van een wolkendeken is heerlijk in de herfst.

Mensen die voor wollen dekbed gaan kiezen voor een behaaglijke warmte en een iets steviger dekbed. We hebben diverse soorten wol vulling in ons dekbedden assortiment, zoals Merino wol en Texelse wol. Een dekbed met wol vulling ventileert en ademend zeer goed waardoor 

Tencel® is een natuurlijke vezel die vooral geschikt is voor mensen die last hebben van nachtelijk transpireren. Het voelt lichter aan dan wol, maar is steviger dan dons. In combinatie met een katoenen tijk is een Tencel® dekbed een uitstekende keuze voor de herfst. 

Enkel dekbed geschikt voor de herfst?

Een enkel dekbed bestaat uit één deel. Een enkel dekbed is een stuk dikker dan een zomer dekbed en daardoor heerlijk warm in de herfst. Onze bestsellers zijn de enkele dekbedden met eenden of ganzendons dons vulling, wol is een echte aanrader voor mensen die het snel koud hebben en Tencel® als u het snel warm heeft.  Een ander voordeel van een enkel dekbed is, dat het meestal voordeliger is dan een 4 seizoenen dekbed. Dat komt doordat er simpelweg minder stof en vulling nodig is voor het dekbed.

4 seizoenen dekbed voor variatie in de herfst

Het 4 seizoenen dekbed is al jaren populair. Omdat het dekbed uit twee losse delen bestaat, is het geschikt voor de herfst en winter, maar ook in de warmere periodes. Een 4 seizoenen dekbed wordt met behulp van knopen of druk knopen aan elkaar bevestigd. Zo kunt u in de herfst (en de rest van het jaar) zelf bepalen welk deel van het dekbed u gebruikt. Maak ze in de winter aan elkaar vast voor een extra dik en warm dekbed.

Heeft u graag advies over uw nieuwe enkele of 4 seizoenen dekbed? Stel uw vragen per Live Chat op onze site of stel uw vragen per mail via info@timalux.nl. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze. 


Oudere blogs Nieuwere blogs

Sale

Niet beschikbaar

Uitverkocht