Schlafmond dekbedden, lees hier over de materialen

Schlafmond dekbedden, lees hier over de materialen

Schlafmond maakt gebruik verschillende materialen. Het Duitse top merk  heeft van deze grondstoffen mixen gemaakt die optimale dekbed vullingen bieden. Zo zijn er oa deze gepatenteerde dekbedvullingen ontwikkeld:

Schlafmond Vital® :  60% Tencel® 20% Kapok en 20% Merino wol
  Cellsolution®:   40% Tencel® 15% kapok 40% merino wol en 5% climavezel

   Airvital® 60% synthetisch vezel met 15% kapok

     Deze bijzondere vullingen bestaan uit een mix van de volgende materialen:

    Scheerwol / Merinowol

    De wol die voor de hoofdkussens en dekbedden van Schlafmond gebruikt wordt, is merinowol. Dit is één van de bekendste en tevens beste wol soorten. Het merino schaap heeft een dichte en lange vacht, die zeer licht en zacht aanvoelt. Deze eigenschappen maken de wol uiterst geschikt als vulling voor dekbedden. Bovendien kan scheerwol tot 30% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder vochtig aan te voelen.

    De wol die Schlafmond gebruikt, komt uitsluitend van Duitse merino schapen die in de vrije buitenlucht gehouden worden. Zo ontstaat de mooiste wol en dit geeft naast veel prettige eigenschappen ook een mooi volume aan het dekbed

    Kapok

    Kapok is de lichtste temperatuur regulerende natuurvezel op de wereld. Kapok is afkomstig van de kapokboom. Deze groei in Zuid-Amerika en West-Afrika en kan wel 75 meter hoog kan worden. De vezels van de kapokboom zijn 10 tot 35mm lang. De vezels die in de vulling van de Schlafmond dekbedden verwerkt worden, krijgen geen verdere nabehandeling met bijv. chemische stoffen. Het is dus volledig natuurlijk!

    Kapok heeft een aantal prettige eigenschappen:

    • Kapok absorbeert warmte, wat zorgt voor een prettig slaapklimaat
    • De vezels bestaan voor 80% uit lucht, waardoor het zeer licht aanvoelt
    • Het is 100% natuurlijk
    • Kapok werkt goed tegen nachtelijk transpireren

    Tencel® (lyocell)

    Een andere natuurlijke vezel is lyocell.  Deze veel is afkomstig van de eucalyptusboom en vooral bekend onder de merknaam Tencel®.

    Het is een duurzame, zachte en lichte vezel. Een dekbed met Tencel® vulling wordt vaak aangeraden bij nachtelijk transpireren; Tencel® neemt overtollige warmte en vocht op, zonder ‘nat’ te worden. Hierdoor blijft een droog slaapklimaat behouden. Dit maakt een Tencel dekbed van Schlafmond ook hygiënisch. De vocht regulerende werking voorkomt bovendien onprettige geuren en verspreiding van bacteriën.

    Katoenen tijk

    De tijken van Schlafmond dekbedden en kussens zijn vervaardigd uit katoen. Katoen is een veelgebruikt materiaal in allerlei soorten textiel. Het prettige van katoen, is dat het goede vocht regulerende eigenschappen heeft en in alle seizoenen gebruikt kan worden. Ook ventileert het goed, waardoor het niet zweterig aanvoelt, iets dat bij synthetische stoffen wel kan gebeuren. Het katoen van de tijken van Schlafmond zijn champagne kleurig omdat er geen optische bleekmakers zijn gebruikt en daardoor veel minder milieubelastend. De tijken zijn heel mooi afgewerkt en hebben een typisch patroon per dekbed soort ingeweven.

     

    schlafmond dekbed klimatraum

     Bekijk hier alle Schlafmond dekbedden bij Timalux

     

    timalux.nl

    Terug naar blog