Op vakantie met de boot, caravan of camper? Zomerdekbed!

Op vakantie met de caravan? Denk eens aan een zomerdekbed!

De vakantie is voor veel mensen aangebroken. Lekker eropuit met de tent, caravan, camper of de boot. Traditioneel wordt er geslapen in een slaapzak of onder een deken, maar deze zijn vaak warm en niet makkelijk te wassen.

Waarom een zomerdekbed?

Om de zomernachten op vakantie goed door te komen is het verstandig om een goed zomerdekbed aan te schaffen gemaakt van natuurlijke materialen. Een zomerdekbed helpt door de ventilatie die het biedt en het vermogen om vocht af te voeren. Onze zomerdekbedden hebben allen een vulling gemaakt van natuurlijke vezels en een katoenen tijk zodat het optimaal ademend is. 

Welk zomerdekbed is het meest geschikt op vakantie?

Er zijn verschillende soorten zomerdekbedden verkrijgbaar met ieder hun unieke eigenschappen.

Bij Timalux is er een ruime keuze op zomerdekbedden. U heeft al een 1 persoons zomerdekbed voor €39,95.

 • Katoenen zomerdekbed: Katoen wordt gewonnen van de katoenplant. Deze vezel wordt al duizenden jaren geplukt om lichtgewicht, zacht en luchtdoorlatend textiel van te maken. Katoen is huidvriendelijk, vochtregulerend en sterk. Als vulling is katoen geschikt voor mensen die het snel warm hebben en een wat stevig dekbed prettig vinden. 
 • Zomerdekbed Wild Zijde: Zijde is afkomstig van de draden uit de cocon van de zijderups. Zijde is zeer goed ventilerend en veel vocht opnemen. In combinatie met de perkal katoenen tijk geeft dit dekbed de warmte meteen weer af aan de omgeving waardoor de lichaamstemperatuur stabiel blijft en het doorslapen bevorderd wordt. 
 • Donzen zomerdekbed: Dons is afkomstig van eenden of ganzen. Het is zeer licht van gewicht. Dons geeft een zeer goede ventilatie en optimaal comfort. De dons houdt de vocht- en temperatuurregulatie optimaal houdt. Het is een prettige vulling bij transpireren, voor mensen die het snel koud hebben, maar ook als je het snel warm hebt is dons comfortabel doordat het de lichaamstemperatuur op peil houdt.
 • Kameelhaar zomerdekbed: Een kameel leeft voornamelijk in de woestijn. Het kan enorm heet zijn, maar ook flink vriezen. De lichte vezels van kamelenhaar hebben zeer goede isolerende eigenschappen en zorgen voor een goede vochtregulatie dus ideaal voor mensen die last hebben van nachtzweten. Het droogt snel waardoor een droog slaapklimaat behouden blijft.  Bovendien is het dekbed erg zacht en soepel.
 • Tencel®: Tencel is afkomstig van eucalyptus en helpt lichaamswarmte te reguleren. Perfect voor mensen die het niet snel warm hebben, maar wel veel last hebben van transpireren. 
 • Wollen zomerdekbed: Wol is een duurzaam product en helpt om vocht te reguleren. Wol geeft wat meer volume en meer het gevoel van een dekbed.

Onze zomerdekbedden zijn verkrijgbaar in de maten: 

 • 140 x 200 1 persoons 
 • 140 x 220 1 persoons extra lang
 • 200 x 200  2 persoons 
 • 200 x 220  2 persoons extra lang
 • 240 x 200   Lits jumeaux
 • 240 x 220   Lits jumeaux extra Lang
 • 260 x 220

Tip: Gebruik om uw zomerdekbed een katoenen dekbedovertrek of katoen/satijn dekbedovertrek. Katoen helpt tevens bij het op peil houden van de lichaamstemperatuur en het afvoeren van vocht zodat een droger slaapklimaat behouden blijft.

Timalux

Terug naar blog