Voorkom nekklachten; natuurrubber latex hoofdkussens

Voorkom nekklachten; natuurrubber latex hoofdkussens

Wat is latex?

Latex is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is uit de rubberboom. Het is een dikke, melkwitte substantie welke de basis vormt voor rubber. Het materiaal wordt al duizenden jaren gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld ballen, technische onderdelen en… hoofdkussens

Natuurlatex hoofdkussen

Natuurlatex hoofdkussens hebben een kern van latex. Die kern heeft een vaste vorm en is geperforeerd waardoor het goed kan ademen en biedt een natuurlatex kussen veel steun aan de nek en het hoofd. Latex hoofdkussens zijn daardoor vooral geschikt voor rugslapers en zijslapers. Doordat ze hun oorspronkelijke vorm behouden, gaan ze zeer lange tijd mee. Daarnaast zijn natuurlatex hoofdkussens anti-allergisch. De hoes die eromheen zit is wasbaar. 

Aanvullende adviezen

Gaat u voor de optimale steun  van een latex hoofdkussen, houd dan rekening met de volgende zaken:

  • Laat u adviseren door onze medewerkers. Zij kunnen u meer vertellen over de eigenschappen van de diverse vormen en de densiteit (hardheid) van de hoofdkussens.
  • Gebruik altijd een molton kussenhoes of extra kussensloop. Natuurlatex kan namelijk niet in de wasmachine. De tijk (het omhulsel) van het kussen kunt u wel wassen, op lage temperatuur.
  • Komt er toch een vlek op de latex kern? Probeer deze dan zachtjes te verwijderen met een vochtige doek en laat het goed drogen, maar niet in de zon!
  • Niet aan te bevelen voor buikslapers.

 

Bekijk hier onze collectie latex hoofdkussens.

Wilt u meer informatie? Start de livechat of stuur een mail naar info@timalux.nl.

 

Timalux heeft al meer dan 10 jaar alles in huis op het gebied van bedden goed en is aangesloten bij het Webshop Keurmerk. Bekijk ook ons ruime aanbod aan enkele en 4 seizoenen dekbedden! Heeft u vragen of wilt u advies? Stel uw vragen via de Live Chat of mail ons op info@timalux.

Terug naar blog