Welk hoofdkussen moet ik kopen? Wij helpen u bij uw keuze

Welk hoofdkussen moet ik kopen? Wij helpen u bij uw keuze

Welk hoofdkussen als prettig wordt ervaren is een zeer persoonlijke kwestie. Vooral online is het moeilijk de juiste keuze te maken wat een hoofdkussen betreft. Toch hebben de meeste kussens eigenschappen die vrij duidelijk geschikt of niet geschikt zijn voor een bepaald type persoon.

Met de volgende vraag helpen we u de juiste keuze uit onze hoofdkussens te maken:

Welk type slaper bent u; een buik-, zij- of rugslaper?

Bent u een buikslaper dan kies je vooral niet voor een dik hoofdkussen of box model hoofdkussen, maar voor een wat vlakker kussen waarvan u de vulling kunt aanpassen naar wens. Kies bij het filtermenu voor 'buikslaper ' en de geschikte hoofdkussens komen naar voren. Bijvoorbeeld een dons vulling is zeer geschikt voor buikslapers.

Bent u een zij-slaper dan is neksteun belangrijk, u wilt immers niet dat je nek in een onnatuurlijke houding komt te liggen omdat het hoofdkussen te weinig steun geeft. Een vormvast kussen of een hoofdkussen gevuld met bolletjes of hele vezel vulling is geschikt. Kies in het filter menu 'zij-slaper' of kies voor neksteun kussens als extra steun gewenst is. Vooral als er al klachten zijn in nek en rug dan zijn neksteun kussens de juiste keuze. Ook een box model kussen is zeer geschikt als u meer steun zoekt.

Silently hoofdkussenSilently Box hoofdkussen

Bent u een rugslaper, dan zijn bijna alle hoofdkussen geschikt. Belangrijk is wel dat de nek goed ondersteund wordt. Box model kussens liggen wat hoger en bieden meer steun, maar ook de wat plattere kussens zijn geschikt als u het niet prettig vindt dat uw hoofd ver in het kussen zakt. Kies voor het filter 'rugslaper' en de juiste hoofdkussens worden geselecteerd.

Daarnaast kunnen kenmerken als wasbaarheid en anti allergisch belangrijk zijn. Of een speciaal neksteun kussen dat helpt om nekklachten te voorkomen of te verminderen/ verhelpen. 

Timalux fotografeert de hoofdkussens o.a. in een vooraanzicht terwijl ze op de grond liggen, zodat je goed kunt zien hoe dik het hoofdkussen is. De vulling bepaalt uiteindelijk hoe zacht het kussen is en hoe ver het inzakt als u er op ligt. Wol geeft bijvoorbeeld meer steun en volume dan een dons kussen. Bij de meeste kussens zit en rits in de tijk zodat de vulling naar wens kan worden aangepast. Bewaar deze vulling wel want na verloop van tijd wordt de vulling platter waardoor bijvullen nodig kan zijn. 

Klik op de links in te tekst om naar de uitgefilterde hoofdkussens te gaan voor rug-, zij- of buikslapers of voor neksteun kussens.

Klik hier om alle hoofdkussens te bekijken

Timalux is een beddengoed webshop met meer dan 10 jaar ervaring online. Timalux heeft het Webshop Keurmerk en is daarmee een betrouwbaar adres voor al uw beddengoed. Het aanbod varieert van 4 seizoenen dekbedden, enkele dekbedden en hoofdkussen tot hoeslakens en dekbedovertrekken van allerlei merken en voor ieder budget. 

Terug naar blog