Frankenstolz African Cotton Tencel® Dekbed

Frankenstolz African Cotton Tencel® Dekbed

Éen van de best verkopende dekbedden bij Timalux: Frankenstolz African Cotton dekbedden. Wat maakt deze dekbedden nu zo bijzonder? Lees het hier!

Frankenstolz is een Duits merk dat sinds vele jaren oa. dekbedden maakt in eigen fabrieken. De kwaliteit is hoog en de vezels voor dekbed en tijk worden zorgvuldig uitgezocht. Vooral bij de natuur dekbedden zoals het African Cotton Tencel® is geselecteerd op hoogstaande materialen die duurzaam gewonnen zijn en volledig natuurproduct.

Tencel® = Lyocell

Tencel® is de merknaam voor de vezel lyocell. Deze vezel wordt gewonnen uit schors van de Eucalytus boom. Deze vezel wordt behandeld met biologisch afbreekbare middelen in een gesloten kring. De vezel die daarmee gecreëerd wordt is duurzaam, sterk en kan zeer veel vocht opnemen, tot wel 40% meer dan regulier katoen. Daarnaast droogt het zeer snel en geeft het overtollige warmte snel af. Dit maakt dat er een droog slaapklimaat heerst onder het dekbed met Tencel® vulling. 

Afrikaans Katoenen Tijk

De tijk van het African Cotton dekbed is gemaakt van 100% duurzaam, hand geplukt Afrikaans katoen. Deze katoen is geteeld door kleinere boeren, er is meer zicht op gebruik van pesticiden en bestrijdingsmiddelen en de kwaliteit is hoger dan standaard verbouwd katoen. Dit maakt deze tijk zacht en samen met de zeer soepele Tencel® vulling geeft dit dekbed een hoge mate van comfort. 

 

 

Ideaal dekbed bij nacht zweten en/of de overgang

Tencel® is een vrij vlakke vezel die een dekbed geeft dat redelijk dus en licht is, maar wel genoeg warmte vast houdt. De tijk is in een speciaal blokken patroon gestikt, 4 grote blokken in het midden en een grote rans aan de buitenzijde. Deze manier van stikken is duurder, maar draagt bij aan de eigenschap van dit dekbed ook transpiratie vocht af te voeren en de temperatuur beter op peil te houden. De rand zordgt ervoor dat het dekbed perfect om het lichaam valt en er geen koude zones ontstaat, vooral prettig in de winter. Ook voor vrouwen in de overgang blijkt Tencel® een uitkomst. Het houdt wel genoeg warmte vast en zorgt voor een prettig, droger slaapklimaat. Het African Cotton dekbed is wasbaar tot 60º en mag in de droger. Het is tevens anti allergisch en kan veilig gebruikt worden door mensen met luchtwegproblemen of een huisstofmijt allergie. 

Het Frankenstolz African Cotton dekbed is verkrijgbaar in meerdere varianten: 

De gebruikte materialen voor de tijk en de vulling zijn identiek, het verschil in deze dekbedden zit hem in het vul gewicht. Het 4 seizoenen dekbed bestaat uit 2 delen, een herfst en een zomerdekbed die aan elkaar kunnen voor een winterdekbed, ieder seizoen dus het juiste dekbed voorhanden!

 

Meer informatie? Stel uw vragen via de live chat of mail naar info@timalux.nl
www.timalux.nl

 

Terug naar blog