Kun je onder dons slapen met een huisstofmijtallergie? – Timalux

✔ Gratis verzending vanaf €39,95

✔ 10 jaar expert in bedtextiel

✔ Voor 16:00 besteld morgen in huis

✔ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

✔ 3 jaar garantie

Dons dekbedvulling & Huisstofmijt Allergie 

Heeft u al eens onder een dons gevuld dekbed geslapen en werd u de volgende dag wakker met een verstopte neus, geïrriteerde ogen of zelfs een jeukende huid? Veel mensen denken dat zij allergisch zijn voor dons, maar vaak ligt de oorzaak ergens anders… 

 dosn dekbed

De irritaties worden dus vaak niet veroorzaakt door de vulling van het dekbed, maar door de huisstofmijt. Dit betekent echter niet dat u nooit zult kunnen genieten van een heerlijk licht en zacht donzen dekbed. Dons is van nature al geen prettige leefomgeving voor de mijt omdat het zo luchtig is en nauwelijks vocht opneemt. Daardoor ontstaat er een droog klimaat, terwijl de huisstof mijt een klimaat van boven de 25 graden prettig vindt. Dit geeft echter geen garantie dat de mijt niet aanwezig is, maar de tijk is tegenwoordig zo dichtgeweven dat de mijt er niet door kan dringen. 

Tegenwoordig zijn er veel donzen dekbedden met het no-mite keurmerk.  Dit keurmerk geeft aan dat het dekbed vrij is van huisstofmijt en dus geschikt is voor mensen met huisstofmijtallergie. Het ‘geheim’ zit hem dus in de anti-allergische tijk (het omhulsel van de vulling). Deze is zó dicht geweven de huisstofmijt zich niet in het dekbed kan nestelen. 

Laat u dus niet langer weerhouden om een donzen dekbed aan te schaffen omdat je gevoelig bent voor huisstofmijt. Zo kan iedereen genieten van het comfort van een dons dekbed!

 

U herkent de anti-allergische dekbedden aan de vermelding ‘anti-allergisch’ in de titel en/of het Nomite ® (anti-allergisch) logo in de productomschrijving.

 

 

 

 


Oudere blogs Nieuwere blogs

Sale

Niet beschikbaar

Uitverkocht