Dekbed met Kameelhaar

Dekbed met Kameelhaar

Timalux Kameelhaar dekbedden!


Het klinkt voor de meeste mensen vreemd, een dekbed met kameelhaar… Maar na enige uitleg is deze natuur vulling een zeer geschikt keuze dekbedvulling voor velen en hét dekbed als u last heeft van transpireren of nacht zweten. 

Een kameel leeft doorgaans in een woestijn klimaat. Deze omgeving staat erom bekend dat het er 's nachts erg koud kan zijn en overdag juist bloedheet, enorme temperatuurschommelingen dus. De vacht van de kameel moet het lichaam dus warm kunnen houden, maar overdag juist het teveel aan warmte af kunnen geven zodat het lichaam niet overhit raakt. En dat is dus het grote voordeel van een dekbed met kameelhaar!

Deze dekbed vulling is in staat de lichaamstemperatuur zeer goed op peil te houden en daardoor wordt zweten sterk vermindert en het doorslapen bevordert. Daarnaast ventileert kameelhaar zeer goed en geeft het dus een teveel aan lichaamswarmte snel af aan de omgeving. Het droogt snel waardoor het geen broeierig gevoel veroorzaakt en een droog slaapklimaat behouden blijft.


Een kameelhaar dekbed geeft veel comfort door de optimale combinatie van eigenschappen wat ventilatie en isolatie betreft, heeft een gemiddeld volume en voelt soepel aan. Het dekbed is licht, maar heeft wel een redelijk stevige structuur. Samen met een ademende tijk van zuiver katoen van hoge kwaliteit komt de vulling van kameel optimaal tot z’n recht.


De kameelhaar dekbedden zijn machine wasbaar tot 30º, maar vanwege de langere droogtijd en de duurzaamheid van het dekbed wordt reinigen in een stomerij aanbevolen.

Timalux heeft 2 soorten kameelhaar dekbedden aan het assortiment toegevoegd:

Timalux Camel de Luxe Dekbed

  • Geheel hand gemaakt
  • 100% kameelhaar vulling
  • Premium katoen batist tijk

Dit luxe dekbed met een vulling van 100% kameelhaar en een fijn geweven Premium katoenen tijk geeft zeer veel comfort. Het valt soepel en is perfect afgewerkt. 

Het Camel de luxe dekbed is verkrijgbaar in:

4 seizoenen dekbed gevuld met kameelhaar

Timalux Nature - Camel de Luxe - 4 seizoenen dekbed - Kameelhaar

Timalux Camel Superieur Dekbed

  • Geheel handgemaakt
  • Extra fijne tijk
  • Klasse Premium Kameelhaar

Nog meer comfort? Dan kan met dit nog luxere kameelhaar dekbed. De kwaliteit van deze vulling mag Klasse Superieur genoemd worden en biedt nog meer comfort, door nog hogere ventilatie en isolatie waarden. De tijk is en Soft Edel batist en is gemaakt van het meest fijn geweven katoen. Veel luxer kan het niet en dan voel en zie je ook aan dit dekbed. Het is met de hoogste zorg gemaakt en er zijn veel uren in het maken en de afwerking gestopt. De tijk is afgewerkt met versterkte hoeken zodat het perfect in het overtrek blijft zitten.


Het Camel Superieur dekbed is verkrijgbaar in :

 

Kameelhaar enkel dekbed

Timalux Camel Superieur - Enkel dekbed - Kameelhaar

Deze dekbedden zijn standaard van knoopsgaten en knoopjes voorzien zodat desgewenst de delen kunnen worden gekoppeld. Er kan dus gekozen worden voor het koppelen van een enkel en zomerdekbed, maar er kunnen bijvoorbeeld ook 2 zomerdekbedden aan elkaar voor mensen die het snel warm hebben of in warmere slaapkamers.

 

Timalux

www.timalux.com

Timalux is al meer dan 10 jaar hét adres voor uw 4 seizoenen dekbed, Enkel dekbed of zomerdekbed. Ook voor een passend dekbedovertrek, hoofdkussen of hoeslaken kunt u in onze overzichtelijke webshop terecht. Gratis verzending vanaf €39,95 en evt direct advies via onze Live Chat!

 

Terug naar blog