Beter slapen in de winter? Kies het juiste dekbed!

Beter slapen in de winter? Kies het juiste dekbed!

Koude nachten... slaap beter met een dekbed dat bij je past!

dekbed Timalux

In de koude winter is het verleidelijk om de verwarming in de slaapkamer aan. Maar de meeste mensen slapen het best bij een slaapkamer temperatuur tussen de 16 en de 18 graden. Het is daarom extra belangrijk om in de winter een prettig dekbed en bedden goed te hebben zodat de lichaamswarmte snel overgenomen wordt en het genoeg warmte vast houdt.

Wat het dekbed betreft is het belangrijk om materiaal en vulling te kiezen die bij u past. Heb je het snel koud kies dan voor een dekbed dat veel volume heeft en een luchtige vulling. Doordat er meer lucht in het dekbed blijft zitten kan er ook meer lucht verwarmd worden en daardoor ervaart u het als een warmer dekbed. Voorbeelden hiervan zijn ganzen dons dekbedden zoals de Timalux Gold, het Heavenly dekbed en het Cara Comfort dekbed.

Heeft u het gemiddeld snel warm en graag een dekbed dat wat steviger is dan is een vulling die wat minder volume heeft geschikt. Kies bijvoorbeeld voor een wol of katoen gevuld dekbed. Of een synthetisch dekbed zoals de Sense Air of Excellent de Luxe als u het dekbed graag makkelijk wil kunnen wassen. Deze dekbedden hebben wat minder volume, maar houden wel comfortabel veel lichaamswarmte vast en zijn zeer licht.

Heeft u het wat sneller warm en transpireert u meer s nachts? Kies dan voor een vulling die de warmte ook weer snel afgeeft en het vocht goed opneemt en snel weer af geeft. Blijft de vulling namelijk vochtig dan koelt het lichaam te snel af waardoor u het toch koud krijgt. Kies bij transpireren voor bijvoorbeeld het African Cotton Tencel dekbed, het Lavendel Cara Comfort dekbed 4 seizoenen of het Primaviera Full Velvet eenden dons dekbed.

 Primaviera Full Velvet 4 seizoenendekbedLavendel 4s dekbed

Bekijk hier al onze enkele dekbedden

Bekijk hier al onze 4 seizoenen dekbedden

 

 

Heeft u vragen over de verschillende dekbedden wij kunnen u helpen! Stel uw vragen via onze LIVE CHAT rechts onderin het beeld.

 

Timalux heeft al meer dan 10 jaar alles in huis op het gebied van bedden goed. Bekijk ook ons ruime aanbod aan enkele en 4 seizoenen dekbedden! Heeft u vragen of wilt u advies? Stel uw vragen via de Live Chat of mail ons op info@timalux.

Terug naar blog