Licht verstoort uw nachtrust, met deze tips valt u sneller in slaap! – Timalux

Vanaf €49 euro 5% en vanaf €199 10% korting op de bestelling

Voor een optimale winkel ervaring maken we gebruik van Cookies. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord Meer info
X

✔ Gratis thuis vanaf €39,95 in NL & BE

✔ Expert in bedtextiel en Dons Specialist

✔ Ma-Vrij voor 16:00 besteld dezelfde dag verzonden

✔ Minimaal 3 jaar garantie

✔ Wij leveren nog orders zoals normaal.

Hoe uw TV en smartphone uw nachtrust verstoren

Zodra u uw kantoor verlaat en naar buiten loopt, stapt u snel in de auto richting huis. Na het eten ploft u op de bank om uw favoriete serie te kijken. Vlak voor het slapen gaan checkt u nog even Facebook, WhatsApp en uw mail…

 

Het is algemeen bekend dat een mens voldoende daglicht nodig heeft. Het zorgt voor de melatonine. Cortisol zorgt er voor dat u uw wakker voelt en melatonine maakt u slaperig. De aanmaak van deze stoffen hangt sterk samen met de hoeveelheid licht die u tot uw neemt. Om een lang verhaal kort te maken: het licht van bijv. een TV of smartphone zorgt voor de aanmaak van cortisol en remt de aanmaak van melatonine. Dit heeft tot gevolg dat u langer wakker blijft en moeilijker in slaap komt.

 

De oplossing is heel eenvoudig; vermijd licht voor het slapen gaan. We sommen een aantal tips voor u op:

 

Tip 1: Kijk geen TV vlak voor het slapen gaan. Ook is het beter om geen TV op uw slaapkamer te hebben, dan komt u ook niet in de verleiding om ‘nog even die serie af te kijken’.

 

Tip 2: Leg uw smartphone/tablet niet binnen handbereik. Mocht u de mobiele telefoon als wekker gebruiken, leg hem dan niet op uw nachtkastje maar op een ander meubel waar u niet makkelijk bij kan. Dit zorgt er bovendien voor dat u ’s ochtends beter wakker wordt; u moet immers je bed uit om de wekker uit te zetten.

 

Tip 3: Dim het licht één tot twee uur voor u gaat slapen. Zit u nog even in de kamer met een kop thee, zet dan felle lampen uit of op een gedimde stand. Dit verbetert de aanmaak van melatonine.

 

Tip 4: Verruil uw smartphone/tablet voor een boek of tijdschrift. In plaats van door uw sociale media te scrollen, kunt u ontspannen door een goed verhaal of leuk artikel te lezen. Het licht van een nachtlampje schijnt niet direct in uw ogen en is daardoor minder schadelijk voor uw nachtrust.

 

Met bovenstaande tips zorgt u ervoor dat u beter en langer slaapt. U voelt u overdag fitter en komt ’s avonds makkelijker in slaap. Voor uw biologische klok is het dus… een verschil van dag en nacht!

 

 

Populaire Blogs

Welk zomerdeked is het koelst?

Welk zomerdeked is het koelst?

Een vraag die we vaak gesteld krijgen in de lente en de zomer als de temperaturen s'nachts oplopen. Nu heeft...

Nieuw bij Timalux: Lelie 90% Ganzendons Dekbedden

Bij Timalux hebben we nieuwe donzen dekbedden. Deze dekbedden zijn verkrijgbaar in een Enkel en 4 Seizoenen uitvoering. Hierbij stellen...

Kan ik een dekbed wassen?

Kan ik een dekbed wassen?

Adviezen voor het wassen van een dekbed En veel gestelde vraag, kan ik / moet ik mijn dekbed wassen. Als...