De beste warme dekbedden voor de winter vind je bij Timalux.nl

De beste warme dekbedden voor de winter vind je bij Timalux.nl

Lekker warm en comfortabel slapen in de winter

Heavenly 4 seizoenen dekbedRoos 4 seizoenen dekbed

 

Buiten wordt het koud en guur. Van heerlijk met een deken op de bank naar je heerlijk warme bed... Tenminste, dat zou het moeten zijn. Veel mensen beseffen zich nauwelijks hoe lang ze hun dekbed inmiddels al hebben en hebben niet door dat de vulling een geheel moet zijn om lichaamswarmte goed vast te houden. Na een aantal jaren zal de vulling van het dekbed wat gaan klonteren en vallen er gaten in het geheel waardoor warmte makkelijk kan ontsnappen. Tijd voor een nieuw dekbed dus!

Dan is nu het moment aangebroken om te gaan kijken welk type dekbed het beste bij uw wensen past. Er zit namelijk veel verschil in de eigenschappen van de vulling van een dekbed en wat de een als prettig ervaart geldt voor de ander zeker niet.

Heeft u het snel koud en wilt u optimale warmte isolatie, dan is een dons of wol gevuld dekbed heel geschikt. Dons is zeer licht en luchtig, waardoor er veel lucht tussen de vulling blijft zitten. Is deze lucht eenmaal verwarmt blijft deze warmte heerlijk geïsoleerd en zijn heerlijk warme, comfortabele nachten gegarandeerd. Een dekbed gevuld met wol geeft een vergelijkbare warmte, maar voelt een stuk steviger/zwaarder aan dan dons.

Excellent 4 seizoenen dekbed

Heeft u het juist wat sneller warm, dan kunt u kijken naar dekbedden die wat minder volume hebben, maar zeker genoeg warmte isoleren. Een katoenen tijk voert bijvoorbeeld transpiratie vocht zeer goed af. Het beste kunt u gaan voor een katoenen tijk met een katoenen vulling. Katoen is zeer ademend en vochtregulerend. Bekijk bijvoorbeeld de Cotton Comfort.

Maak het geheel af met een heerlijk katoenen of katoen/satijnen dekbedovertrek. Deze materialen dragen bij aan de warmte isolatie zonder broeierig aan te voelen.

Optimaal warm slapen? Kies dan voor een overtrek gemaakt van flanel. Deze geruwde maar zachte stof zorgt voor nog meer isolatie en maakt het voor de kou kleum heerlijk behaaglijk in bed! 

Zo is er voor ieder wat wils. Heeft u vragen? Maak dan overdag gebruik van onze live chat. We zijn online op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Bekijk hier alle donzen dekbedden.

Bekijk hier onze wollen dekbedden.

 

Slaap lekker!

Terug naar blog