Soorten vulling van een dekbed

Soorten vulling van een dekbed

In het kort de verschillen tussen soorten vulling van een dekbed

In het kort de verschillen tussen de meest voorkomende vullingen die gebruikt worden in onze dekbedden.

Een dekbed werd al in de 18e eeuw gevuld met dons. Deze kostbare, natuurlijke vulling is nog steeds populair, omdat het met een laag vulgewicht zeer isolerend is.

Ga naar onze dons dekbedden.

 

Een andere populaire vulling is zuivere scheerwol. Deze vulling is zeer goed vocht en temperatuur regulerend en daardoor erg geliefd. Tevens is wol optimaal ventilerend waardoor het transpireren tegengaat. Het Timalux Magnolia dekbed (Wolmerk) is een kwaliteit dekbed gevuld met wol van het Texelse schaap.

Hier vind je onze wollen dekbedden.

 

Katoen als vulling is zeer huidvriendelijk en optimaal ventilerend. De katoenen vulling en tijk zijn zodanig behandeld (gesanforiseerd) dat ze krimpvrij zijn en daardoor wasbaar tot 90 graden! Het Timalux Jasmijn dekbed is hier een voorbeeld van.

Synthetische vulling is makkelijk wasbaar op hogere temperaturen en is anti bacterieel. De goedkoopste is de polyester vezel. De gesiliconiseerde polyester holle vezel  is lichter en voorzien van een siliconen laagje. Hierdoor is deze vulling vormvast en schuift het veel minder. De soft microvezel vulling is soepeler en heeft meer volume. Synthetische vezels kunnen op allerlei manieren bewerkt worden waardoor er steeds nieuwe vullingen met betere eigenschappen ontwikkeld worden. Zo is er nu de Trivera Fibelle, de vulling van het Heavenly dekbed. Deze vezel is veel korter dan gebruikelijk is en daardoor heeft het de eigenschappen van dons maar dan anti allergisch!

Bekijk hier onze synthetische dekbedden.

 

Hier vind u nog meer informatie over de verschillende soorten dekbed vulling.

 

Terug naar blog