Je smartphone beïnvloedt je nachtrust! Slaap beter met deze tips – Timalux

✔ Gratis verzending vanaf €39,95

✔ 10 jaar expert in bedtextiel

✔ Voor 16:00 besteld morgen in huis

✔ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

✔ 3 jaar garantie

Winkelwagen

Het licht van je smartphone is niet goed voor je nachtrust

 

Wat is het laatste dat je doet voor je gaat slapen? En wat is het eerste dat je doet wanneer je opstaat? Voor veel mensen is het antwoord: “Mijn telefoon checken…” Je zou denken dat het geen kwaad kan, maar niets is minder waar.

 

Zoals je in één van onze vorige blogs al kon lezen is licht in het algemeen niet bevorderlijk voor je slaap. Het is bijvoorbeeld verstandig om het licht te dimmen, anderhalf uur voor je gaat slapen. Met name het licht van de televisie, laptop, tablet en smartphone zijn schadelijk voor je nachtrust. Het licht remt namelijk de aanmaak van melatonine, de stof die je slaperig maakt. Daarnaast zijn je hersenen nog druk met het verwerken van alle informatie op je scherm en kom je dus niet tot rust.

 

Daag jezelf eens uit en laat je tablet of mobiel in je woonkamer liggen. Gebruik je je smartphone als wekker? Leg hem dan in elk geval buiten handbereik, bijvoorbeeld op een hogere kast of aan de andere kant van je slaapkamer. Dit is overigens meteen een handige truc om sneller op te staan, omdat je je bed uit moet om de wekker uit te zetten… Je zult zien dat het een hele verbetering is voor je nachtrust!

 

Meer tips voor een goede nachtrust vind je hier.

 

 


Oudere blogs Nieuwere blogs

Sale

Niet beschikbaar

Uitverkocht