Uw smartphone beïnvloedt uw nachtrust! Slaap beter met deze tips

Uw smartphone beïnvloedt uw nachtrust! Slaap beter met deze tips

Het licht van uw smartphone is niet goed voor uw nachtrust

 

Wat is het laatste dat u doet voor u gaat slapen? En wat is het eerste dat u doet wanneer je opstaat? Voor veel mensen is het antwoord: “Mijn telefoon checken…” U zou denken dat het geen kwaad kan, maar niets is minder waar.

 

Zoals u in één van onze vorige blogs al kon lezen is licht in het algemeen niet bevorderlijk voor uw slaap. Het is bijvoorbeeld verstandig om het licht te dimmen, anderhalf uur voor u gaat slapen. Met name het licht van de televisie, laptop, tablet en smartphone zijn schadelijk voor je nachtrust. Het licht remt namelijk de aanmaak van melatonine, de stof die u slaperig maakt. Daarnaast zijn uw hersenen nog druk met het verwerken van alle informatie op u scherm en komt u dus niet tot rust.

 

Daag uzelf eens uit en laat uw tablet of mobiel in uw woonkamer liggen. Gebruikt u uw smartphone als wekker? Leg hem dan in elk geval buiten handbereik, bijvoorbeeld op een hogere kast of aan de andere kant van uw slaapkamer. Dit is overigens meteen een handige truc om sneller op te staan, omdat u uw bed uit moet om de wekker uit te zetten… U zult zien dat het een hele verbetering is voor uw nachtrust!

 

Meer tips voor een goede nachtrust vind u hier.

 

 

Terug naar blog